Dit is slechts een deel van de activiteiten voor 55-plussers die in juli worden georganiseerd door de plaatselijke zorginstellingen Aafje, Middin en Lelie Zorggroep. Voor meer informatie dient u zich te wenden tot de genoemde zorginstellingen. U kunt ook kijken op: www.agendakralingencrooswijk.nl.

 

 


Uit het activiteitenprogramma in Aafje Hoppesteyn, Boezemsingel 100, tel. 088-8231015

Yoga

Iedereen kan yoga beoefenen, ook al denkt u dat u niet heel erg flexibel of sterk bent. Omdat yoga niet prestatiegericht is, leert u binnen uw eigen grenzen te bewegen. De lessen worden langzaam opgebouwd en bestaan uit verschillende lichaamshoudingen die samen met de ademhaling in vloeiende bewegingen in elkaar overgaan en die uiteindelijk helend (fysiek en/of mentaal) kunnen werken.

De oefeningen zijn rustig, niet te lang of te zwaar. Het beoefenen van de houdingen zorgt voor een goede doorstroming van uw eigen energie waardoor spanning verminderen of oplossen. Door adem en beweging met elkaar te combineren leert u hoe u de spanning kunt loslaten en op een ontspannen wijze actief kunt zijn.

Donderdag 09.45-10.45 uur : Groep A: Yoga voor vitale senioren

De houdingen bestaan uit staande, zittende (stoel en matje) en liggende houdingen. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

Donderdag 11.00-12.00 uur: Groep B: Yoga voor mensen met een bewegingsbeperking

Deze lessen zijn geschikt voor mensen met een bewegingsbeperking, bijvoorbeeld  door de gewrichten (heupen, polsen, knieën). Of voor mensen die herstellen na een val of operatie. De houdingen zijn voornamelijk staand met ondersteuning en zittend op een stoel. De lessen zijn erop gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. U leert spanningen los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen beperkingen.

Het is mogelijk om een proefles mee te doen, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wilt u blijven deelnemen? Dan zijn de kosten: 10 lessen voor € 30,-. Voor meer informatie kunt u bellen:  06-14679990. Of neem een kijkje op de website www.yogaenwelzijn.nl

Weet u ook dat er ook les wordt gegeven op maandag van 13.00  tot 14.00 uur?

Bewegen op muziek

In serviceflat Oostmolensteyn aan het Oostplein 252-400 organiseren Aafje, Havensteder en SKVR iedere donderdag van 11.30 tot 12.30 uur een bewegingsles 55+.

Bent u niet meer zo actief, maar wilt u wel blijven bewegen? Doe dan mee met deze bewegingsles. Er wordt bewogen op de mooiste muziek uit de jaren 40 tot nu.

Deze wekelijkse les zorgt voor plezier en is goed voor uw lichaam: hart, bloeddruk, longen en hersenen. Deze les is voor iedereen makkelijk uit te voeren.

Gratis proefles

Wilt u blijven deelnemen? Dan zijn de kosten: € 20,- voor 10 lessen.

Voor vragen kunt u bellen: 010-2718412.

NORTH SEA ROUND TOWN

Kim Hoorweg met Firma Mikmak + Tappers

Op donderdag 5 juli North Sea Round Town in de Brasserie van Hoppesteyn.

Aanvang: 19.00 uur. Entree: gratis.

Optreden Jack Cross

Op vrijdag 13 juli zal zanger-entertainer Jack Cross optreden in de Brasserie van Hoppesteyn. Aanvang: 14.00 uur. Entree: € 3,- voor wijkbewoners.

Optreden Johan de Gelder

Op vrijdag 27 juli zal zanger Johan de Gelder optreden in de Brasserie van Hoppesteyn. Aanvang: 19.00 uur. Entree: € 3,- voor wijkbewoners.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)