Vrijdagavond 5 januari het ‘9e en laatste Lichtjesfeest’ op de Koeweide in Rotterdam-Crooswijk. De Bewonersgroep Slachthuisterrein, onder de bezielende leiding van Anneke Strasters, had het weer voor elkaar gekregen: een zeer gezellige nieuwjaarsbijeenkomst, met verse oliebollen en appelflappen (van de Gebakkraam op de hoek van de Nieuwe Crooswijkseweg en Crooswijksestraat, Alice en Johan van Heuven, zie: desteronline.nl/zitten-kan-je-in-de-bak), de vrolijke klanken van De Flamingo’s (deflamingos.nl) en het spetterende vuurwerk afgestoken door Royal Fireworks (royalfireworks.nl). Een en ander werd financieel mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Havensteder/Opzoomer Mee, Restaurant Brazzo en Autocentrum Noord.

De Flamingo’s

Bekijk hier alle foto’s

Echt het laatste Lichtjesfeest op de Koeweide? Anneke Strasters van de Bewonersgroep Slachthuisterrein vindt het mooi geweest, na het bereiken van het doel: na twee keer een periode van 4 jaar verlichting in de bomen rond het plein, is onlangs door de gemeente (permante) spotverlichting aangebracht, die de bomen van onderaf uitlicht. Een hartewens van de omwonenden van het plein ging in vervulling maar de organisatie van zo’n groot evenement ging Anneke niet in haar koude kleren zitten. Wie wil doorgaan met dit jaarlijkse feest op de Koeweide?

Anneke Strasters

Bekijk hier alle foto’s

De foto’s: Anna Paerel (bedacht ooit Van Smartlap tot Opera, ook op de Koeweide) en Crooswijkse Jannie Hack begroetten elkaar hartelijk. Anna woont tegenwoordig in Hoek van Holland  –  Anneke Strasters was zelfs gedurende het evenement nog aan het werk, ze schonk vele bekertjes glühwein  –  De drie Flamingo’s droegen terecht roze stropdassen en een roze vlinderstrik  –  De drie heren op een rij zijn Said, René en Abdellah  –  Vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk Paulette Verbist is overal bij  –  Wim van Heemst oud-voorzitter van de deelgemeenteraad Kralingen-Crooswijk kwam tal van bekenden tegen  –  Crooswijkse dames José Klaassen en Stien Weijgertse vonden elkaar aardig genoeg om samen op de foto te gaan  –  Erik Maan van het Wijkpastoraat Crooswijk wilde graag op de foto met wijkagent Duncan Wijenberg  –  Nico Nieuwdorp, zeer actief lid van de Bewonersgroep Slachthuisterrein, ging rond met oliebollen  –  Papa Jeffrey wilde samen met zijn zoontje Levi (9 maanden) worden gekiekt en de foto thuisbezorgd hebben. Is inmiddels gebeurd  – Janneke de Wit van Vrouwtje Theelepel  en Gerard Harmse van de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk kwamen niet meer bij van het lachen  –  Iris Schiebergen van ‘Croos’ (croosrotterdam.nl) wilde beslist met 9 politieagenten op de foto  –  Lenie, barvrouw in Café De Joker, wilde haar duim wel opsteken voor dit prachtevenement  –  Voor de aanvang van de vuurwerkshow, de heren van Royal Fireworks, van links naar rechts, Arris, Jozef en Yannick  –  Anneke Strasters, dochter Cis en haar vriend/partner Sven kijken ademloos naar het vuurwerk. Toch niet voor het laatst op de Koeweide?

Bekijk hier alle foto’s


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.