David Bowie overleed op 10 januari 2016. De ‘tributeband’ Thin White Duke (thinwhiteduke.nl) bracht precies 3 jaar later, op donderdagavond 10 januari jl., een eerbetoon aan dit pop-icoon, in HAL 4 aan de Maas, Rotterdam (Kralingen).  De Ster was erbij en merkte op dat het publiek niet alleen uit grijze koppies bestond. Een jongen en een meisje die gedurende het hele concert vooraan stonden mee te swingen, verklaarden dat Bowie populair is in het ‘alternatieve muziekcircuit’. Aschwin Schreiber, enthousiaste leider van Thin Wite Duke: “We willen de muziek van Bowie levend houden maar doen hem niet na”.

Gedurende het optreden, dat maar liefst drie uur duurde, kwamen onder meer de volgende Bowie-nummers langs: Under Pressure, Let’s Dance, Space Oddity, The Man Who Sold The World, Changes, Rebel Rebel, China Girl, Absolute Beginners en nog veel meer. Een feest van herkenning voor de oudere Bowie liefhebbers, waarvan velen helemaal opgingen in de muziek en zichtbaar ontroerd waren.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Zoetermeer

Op zaterdag 9 februari zal het volgende optreden zijn van Thin White Duke, in Zoetermeer. Zie voor kaarten Facebook en de website.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.