• Open Dag Havenziekenhuis zaterdag 15 maart

Op zaterdag 15 maart a.s. houdt het Havenziekenhuis een Open Dag. Iedereen die graag eens binnen wil kijken en meer wil weten over het ziekenhuis aan de Maas is van harte welkom. Tijdens de Open Dag staat Ouderengeneeskunde centraal. Met het thema ‘Aandacht voor senioren’ laat het ziekenhuis zien welke zorg voor senioren zij in huis heeft. Het Havenziekenhuis heeft in oktober 2013 het keurmerk ‘Seniorvriendelijk ziekenhuis’ gekregen van de ouderenbonden.

Op de Open Dag kunnen bezoekers zien en ervaren wat er allemaal bij ouderenzorg komt kijken en wat het Havenziekenhuis kan aanbieden. Er is aandacht voor het landelijke onderzoek naar darmkanker dat in 2014 is gestart en bezoekers kunnen informatie krijgen over knie- en heupprotheses. Daarnaast worden er gezondheidstestjes gedaan en kunnen bezoekers in een speciaal pak ondervinden hoe oudere mensen gezondheidsproblemen ervaren. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten; die kunnen bijvoorbeeld in doktersuniform op de foto. Het definitieve programma wordt binnenkort op de website bekend gemaakt.

Operatie verbouwing
Een aantal jaar geleden is het Havenziekenhuis gestart met ‘Operatie Verbouwing’. Het hele ziekenhuis wordt onder handen genomen. Inmiddels zijn alle verpleegafdelingen gerenoveerd en is het nu de beurt aan een aantal poliklinieken. Tijdens de Open Dag laten we de inwoners van Rotterdam graag zien hoe mooi het ziekenhuis van binnen is geworden en welke verbouwplannen er voor de komende jaren gepland staan.

havenziekenhuis senioren 2

Basiszorg
Het Havenziekenhuis biedt basiszorg, maar is naast tropengeneeskunde, ook gespecialiseerd in zorg aan de oudere patiënt. Dat betekent dat het ziekenhuis speciaal ingericht is op deze groep en er extra aandacht is voor de speciale wensen van senioren. Oudere patiënten kunnen bijvoorbeeld op één dag terecht voor onderzoeken.

De Open Dag op zaterdag 15 maart duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in het hoofdgebouw van het ziekenhuis op het Haringvliet 2. Voor meer informatie kunt u terecht op www.havenziekenhuis. nl. Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten, Haringvliet 2, 3011 TD Rotterdam, tel. 010- 4121517, hoofdgebouw 010-4043300, www.havenziekenhuis.nl.

(ingezonden mededeling Havenziekenhuis)