Mogelijk komt er een hoge woontoren op het sportcomplex van Excelsior. De Rotterdamse club maakt samen met bouwconcern BAM plannen voor een 32 meter hoge toren op het huidige parkeerterrein van het voetbalcomplex.

Het nieuwe plan moet Woudestein een nieuwe impuls geven. ‘’Want de omgeving van het stadion kan wel een opknapbeurt gebruiken,’’ zegt Simon Kelder namens Excelsior. Zijn club profiteert ook van de plannen. ‘’Wij hebben ook onze wensen voor het stadion. Die zouden we wellicht ook kunnen realiseren.’’

De omwonenden van de plannen zijn nauw betrokken. Mede om die reden is de hoogte van de toren al van 100, naar 75, naar 32 meter teruggebracht. Over andere concrete getallen, zoals het aantal appartementen, is nog niets te zeggen volgens BAM en Excelsior. Op de eerste schets is ook een restaurant met de naam McDonald’s ingetekend. Volgens BAM en Excelsior komt de fastfoodketen niet in de plannen voor.

De plannen liggen inmiddels bij de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en de dienst Stadsontwikkeling. De dienst heeft inmiddels een eerste reactie op de plannen gegeven. BAM hoopt in augustus de definitieve ontwerpen te presenteren.

rijnmond_offline

Bron: RTV Rijnmond Foto: Google Streetview