Eén loket voor alle vragen

In april opent Aafje de deuren van het Wijkservicepunt Hoppesteyn. Een plek waar alle buurtbewoners terecht kunnen voor informatie of als ze vragen hebben op het gebied van bijvoorbeeld wonen, welzijn en zorg.

Met dit wijkservicepunt in het Crooswijkse zorgcentrum aan de Boezemsingel voorziet Aafje in de behoefte van veel buurtbewoners die met vragen kampen, maar niet weten waar ze terecht kunnen. Dankzij het servicepunt worden zij op weg geholpen met hun vragen, krijgen zij helderheid over zaken die voor hen belangrijk zijn en kunnen ze deelnemen aan activiteiten die Aafje organiseert.

Één loket
Dankzij het wijkservicepunt van Aafje hoeven buurtbewoners niet meer verschillende loketten af voor informatie. Het wijkservicepunt is één loket voor alle vragen over wonen, welzijn en zorg. Wel zo gemakkelijk.

Vrijwilligers
Het wijkservicepunt wordt bemenst door vrijwilligers van Aafje. Zij worden zo getraind dat ze in staat zijn vragen van buurtbewoners te beantwoorden. Bij vragen waar een vrijwilliger geen antwoord op kan geven, wordt altijd gezocht naar een oplossing. Zo zijn er ook professionele medewerkers aanwezig.

Interesse om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan voor het wijkservicepunt? Of kent u iemand anders die hier zeker geschikt voor is? Stuur dan een email naar mirjam.hoeksema@aafje.nl of bel 010- 4335492.

(ingezonden mededeling Aafje-Communicatie – het Wijkservicepunt Hoppesteyn is het vierde in Kralingen- Crooswijk; zie voor de andere drie de Sterservicepagina van deze Ster. Red.)