Symfonieorkest Rijnmond speelt op 2 februari een geheel Russisch programma. In het 2e pianoconcert van Rachmaninov soleert het jonge pianotalent Ruben Plazier (1998).

Op het programma staan:

  • Nicolai Rimski-Korsakov: Ouverture ‘De tsarenbruid’
  • Sergei Rachmaninov: Concert voor piano en orkest nr.2
  • Sergei Rachmaninov: Adagio uit 2e symfonie
  • Alexander Borodin: Prins Igor – Polowetzer dansen

Ruben Plazier (1998) studeert vanaf zijn 15e piano aan Codarts bij Stéphane De May. Hij volgt regelmatig masterclasses bij Jean-Bernard Pommier. Hij won in 2016 het Archipel Muziekconcours in Eindhoven en kreeg de Internationale festiVal d’Anniviers prijs voor zijn optreden tijdens dit festival. Ruben soleerde met verschillende orkesten en speelde o.a. in de Doelen, het muziekgebouw van Eindhoven en de Filharmonie van Luik. Hij is regelmatig te zien en te horen in de media.

Dirigent Cor van der Linden heeft vanaf de oprichting de artistieke leiding van het orkest. Hij is sinds 1988 eerste violist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn orkestervaring is van grote meerwaarde voor het SOR.

In Symfonieorkest Rijnmond (opgericht in 2007) wordt de lat hoog gelegd. Dit maakt het spelen uitdagend voor de circa 70 gevorderde amateurs, Codarts-studenten en beroepsmusici. Het publiek kan genieten van het resultaat bij lunchconcerten in de Doelen en avondconcerten in de Prinsekerk.

(c) Symfonieorkest Rijnmond

Symfonieorkest Rijnmond
piano: Ruben Plazier
dirigent: Cor van der Linden
zaterdag 2 februari 2019, 20.15
Prinsekerk, Ingang Statensingel 24, Rotterdam Toegang € 13,50/€ 18,00
www.symfonieorkestrijnmond.nl
www.ruben.plazier.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.