14 oktober jl. werd beheerder van Speeltuin Kralingen John Melissant, ‘meneer Sjon’, ziek en moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis. Zijn rechter onderbeen moest worden afgezet. Aanvankelijk wilde hij, met prothese, gewoon weer present zijn bij de start van het nieuwe speeltuinseizoen. Bij nader inzien leek dat toch niet wijs en viel het moeilijke besluit te stoppen. Echter, zijn vrouw Riemke Melissant, die hem al jarenlang terzijde stond, heeft zijn taak overgenomen, als beheerder van Speeltuin Kralingen. Het is de bedoeling dat John vaak meekomt met zijn vrouw zodat hij niet totaal uit het gezicht verdwijnt. Aanstaande donderdag 16 januari is de ‘afscheidsreceptie’ van John Melissant, natuurlijk in Speeltuin Kralingen aan de Honingerdijk 100, van 19.30 tot 21.00 uur.

John was er langdurig niet goed aan toe, maar nu kan hij weer lachen en is hij zo ver dat over ca. 2 weken de prothese kan worden aangemeten. Gedurende zijn afwezigheid sprong voorzitter van de speeltuinvereniging Patrick Tromper bij. Een geluk bij een ongeluk was dat dit zich allemaal afspeelde in het najaar en de winter. Dus geen grote drukte in de speeltuin. Met de vele blijken van medeleven, vooral van de kinderen, was John heel blij.

Bijna 25 jaar was John beheerder. Zijn vrouw Riemke, zonen Wesley en Michael en dochter Roxana hielpen hem. Dat moest wel, want je kan niet in je eentje een speeltuin openhouden én ondehouden. John’s broer Koos was zelfs lange tijd elke dag aanwezig. Hij overleed, helaas, 7 jaar geleden. John heeft 6 kleinkinderen, dus met de opvolging zit het wel goed.

Speeltuin Kralingen werd in oktober jl. nog gekeurd door de gemeente en verkeert in uitstekende staat. Er is een nieuwe kabelbaan, de ‘jungle’ is vernieuwd en de glijbaan werd verlaagd. Alles uit naam van de veiligheid! Voor slechts 25,- per jaar is een heel gezin (ongeacht het aantal kinderen) lid van Speeltuin Kralingen. Het eerste van Riemke ging doen nadat zij beheerder was geworden? Flink soppen in het clubhuis.

Van links naar rechts voorzitter van Speeltuin Kralingen Patrick Tromper, zijn zoon en vrijwilliger Kelvin, en John’s zoon en vrijwilliger Wesley staan vierkant achter John Melissant.

Van links naar rechts voorzitter van Speeltuin Kralingen Patrick Tromper, zijn zoon en vrijwilliger Kelvin, en John’s zoon en vrijwilliger Wesley staan vierkant achter John Melissant.

Speeltuinvereniging Kralingen, Honingerdijk 100, Rotterdam-Kralingen, tel. 010-4127940, www.speeltuinkralingen.nl. De speeltuin is nu nog geopend van maandag t/m vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur en m.i.v. 1 maart alle dagen van de week, van 10.00 tot 18.00 uur.