Agnes Westerduin exposeert in hotel The Slaak Rotterdam

Vrijdag 30 september werd in hotel The Slaak Rotterdam de expositie van Agnes Westerduin genaamd ‘Roest Rust Niet’ geopend. Agnes laat haar foto’s printen op staalplaten die vervolgens worden blootgesteld aan de elementen, weersinvloeden. Te zien zijn foto’s uit de serie Kaden, met details van oude schepen en kaden, industriële taferelen van roest, bladder en vergane glorie op roestend staal Daarnaast is werk te zien uit de wereld van de flora, de serie Bladerwerk. Dit thema sluit heel mooi aan bij het seizoen: bladeren in verschillende staat van zijn, onderhevig aan het onontkoombaar en schitterend verval. De expostie in hotel The Slaak Rotterdam, Slaak 34, duurt t/m dinsdag 1 november.

Agnes Westerduin zoekt naar harmonie en contrasten: ruw en hard, breekbaar en teer, tijdelijk en tegelijk voor eeuwig verankerd. Verbindend thema is tijdelijkheid, verval. Close-up fotobeelden uit de wereld van de flora en verdroogd blad, details van oude schepen en kaden, industriële taferelen van roest, bladder en vergane glorie. Bezoekers kunnen dagelijks binnenlopen aan de Slaak 34. de toegang is gratis.

 

(ingezonden mededeling hotel The Slaak – Annemiek Baljon. Bewerkt)

Arjen Baas
Arjen Baas, ex-voorzitter van Kunstroute Kralingen-Crooswijk opende de expostie van Agnes Westerduin met met een speech. Hij had Ages bezocht in haar atelier en wist haar methode begrijpelijk te maken voor de toehoorders. Bij De Ster bleef hangen: ‘Agnes Westerduin zoekt niet maar vindt’.

Bibi Milanese
Zangeres, componist en performer Bibi Milanese zong vervolgens een aantal zeer uiteenlopende songs: ‘Cu Ti Lu Dissi’ (Siciliaans, gaat over de pijn van het verlies van een geliefde. Gemaakt door Rosa Balistreri. Prachtig), ‘If I needed you’, gecomponeerd door Townes Van Zandt en bekend geworden door het duet van Emmylou Harris en Don Williams. Prachtig), ‘Como Dios manda’, van Mexicaanse origine. Bibi zong de Engelse versie. Prachtig) en ‘Eman Hey Lê’, Koerdische oorsprong, muziek en tekst van Xelîl Xemgîn, bekend van de uitvoering door het trio Abdo, Buda en Marconi. Prachtig).

 

Wederopbouwmonument
Het Wederopbouwmonument aan de Slaak is bij veel Rotterdammers vooral bekend van dagblad Het Vrije Volk, als deelgemeentekantoor Kralingen-Crooswijk, poolcentrum of als (anti)kraakpand. Altijd kwamen hier mensen samen.

Na een uitgebreide verbouwing en renovatie kreeg het gebouw een nieuw leven met een supermarkt in de voormalige drukkerij en een hotel, The Slaak Rotterdam. Het hotel wil een ontmoetingsplek zijn en een podium bieden aan lokale en regionale kunstenaars. Na een eerste geslaagde ‘pop-up expositie’ in 2020 ontstond een samenwerking met de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Nu worden jaarlijks meerdere tentoonstellingen georganiseerd.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.