Rotterdam-Kralingen –  Met Carmina Cromatica neemt het Chroma Consort op zondag 30 oktober de bezoeker terug naar de tijd van Lassus tot Bach. De blokfluit vierde toen hoogtij en de polyfonie, waarbij allerlei melodieën verweven zijn, ontwikkelde zich tot grote hoogte. Die ontwikkeling laat het Chroma consort de bezoeker ten volle beleven. Het concert in de H. Lambertuskerk begint om 15:15 uur . De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.)

Carmina Cromatica
De traditie van polyfone muziek zoals die in de vijftiende eeuw in Vlaanderen en Frankrijk ontstond, beleefde tijdens de zestiende eeuw een grote bloeiperiode. De stijl werd steeds verfijnder en over heel Europa verspreid. Polyfonie werd nog eeuwenlang verder uitgewerkt en als belangrijke compositorische techniek gezien.  Dit concert begint met Lassus en via Dowland, Morley en Coprario waaiert het concert verder uit over de muziek uit de  zeventiende eeuw, met componisten als Sweelinck en zijn Italiaanse tijdgenoten Frescobaldi en Cima, Merula en later de Duitse componisten Buxtehude, Pachelbel en Bach. Een tijdreis door de polyfone wereld van muziek, waar de luisteraar de vingers bij kan aflikken!

Waar en wanneer?
Het concert op zondag 30 oktober begint om 15:15 uur in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.