De selectie van Excelsior staat aanstaande zaterdag voor het eerst op het veld. Tijdens de Kick-Off Seizoen 2014-2015 werken de Kralingers de eerste training van het nieuwe seizoen af. Vooralsnog wist de kersverse eredivisionist vier nieuwe spelers vast te leggen: doelman Alessandro Damen, aanvallers Daryl van Mieghem en Tom van Weert en verdediger Daan Bovenberg.

De 25-jarige Bovenberg voetbalde gedurende zijn hele jeugd voor Excelsior en stroomde vervolgens door naar het eerste team. In 2011 maakte hij de overstap naar FC Utrecht en daarna speelde hij voor NEC Nijmegen. Na zijn vertrek uit Nijmegen, raakte hij in gesprek met Excelsior. ,,Excelsior is een club waar ik enthousiast van word”, zegt de in Kralingen woonachtige Bovenberg. ,,Ik werd daar ook na mijn vertrek altijd goed ontvangen en heb een goede band met supporters, sponsors en mensen binnen de club. Nadat mijn contract bij NEC Nijmegen was ontbonden, ben ik goed gaan nadenken over wat ik wil en toen wist ik al snel dat ik het gevoel dat ik wil terugvinden, voor mij alleen bij Excelsior te vinden is.” In de afgelopen jaren heeft hij op voetbalgebied veel meegemaakt: ,,Positieve en negatieve uitersten.” Het leverde hem een volle rugzak aan ervaring op, maar vooral de laatste tijd was hij het plezier in het voetballen kwijt. ,,Ik heb daar een paar keer met Ferry de Haan over gesproken en ik denk dat hier bij Excelsior wel terug te vinden.”

Lars Veldwijk
Daryl van Mieghem komt over van Telstar, terwijl doelman Alessandro Damen afgelopen seizoen onder de lat stond bij VV De Meern. Aanvaller Tom van Weert komt over van FC Den Bosch, tegen wie Excelsior in de Jupiler Play-offs nog speelde. Hij komt als vervanger van de naar Nottingham Forest vertrokken Lars Veldwijk. De topscorer van Excelsior van afgelopen seizoen werd door de supporters gekozen tot speler van het jaar en zal deze prijs naar alle waarschijnlijkheid komende zaterdag in ontvangst komen nemen tijdens de Kick-Off Seizoen 2014-2015.

Eerste training
Het supportershome is aanstaande zaterdag vanaf 9.30 uur geopend. Om 11.00 uur zal de eerste training aanvangen. Kort daarvoor wordt de selectie voorgesteld. De entree in Stadion Woudestein is gratis. Na afloop van de training zijn er verschillende activiteiten. Supporters kunnen vanaf ongeveer 12.00 uur op het nieuwe kunstgrasveld deelnemen aan een Excelsior Clinic, terwijl op een ander deel van het veld een springkussen wordt neergezet, een voetbalboarding en een stormbaan. Vanaf 12.30 uur begeven de selectiespelers en leden van de staf zich onder het publiek om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.

Uiteraard is ook mascotte Woutje Stein aanstaande zaterdag aanwezig tijdens de Kick-Off Seizoen 2014-2015 in Stadion Woudestein.

Uiteraard is ook mascotte Woutje Stein aanstaande zaterdag aanwezig tijdens de Kick-Off Seizoen 2014-2015 in Stadion Woudestein.

Rond het supportershome wordt een terras ingericht. Een DJ zorgt voor de muzikale omlijsting, terwijl u voor een hapje en een drankje terecht kunt in het supportershome. De eerste 500 supporters die een drankje kopen in het supportershome krijgen gratis een unieke bewaarbeker met foto van de promotie van 18 mei 2014. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door BeGlobal Promotions, Brasserie Woudestein, Excelsior4All en de supportersvereniging Pro Excelsior. BeGlobal Promotions wordt deze ochtend gepresenteerd als de nieuwe merchandisepartner van SBV Excelsior.

Seizoenskaart
Naast enkele nieuwe fanartikelen wordt zaterdag een uniek retroshirt gepresenteerd dat tijdens deze dag voor het eerst te koop zal zijn. Rond het veld zullen ook verschillende stands staan. Uiteraard kan tijdens deze Kick-Off ook de seizoenskaart voor het nieuwe seizoen worden verlengd en/of aangevraagd. De Kick-Off Seizoen 2014-2015 duurt tot 14.00 uur en de entree is gratis! Kijk voor meer informatie op www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110