American International School of Rotterdam Informatie dagen

Woensdag 27 januari 13.30 – 15.00 en woensdag 10 februari 13.30 – 15.00

Registreer voor één van onze informatie dagen admissions@aisr.nl

AISR is een kleine , maar kleurrijke gemeenschap met 220 studenten afkomstig uit meer dan 40 landen, waarin iedereen zich snel thuis voelt en leerlingen voorbereid worden op de uitdagingen van een multiculturele wereld. Leerlingen ervaren en leren respect te hebben voor verschillende culturen en maken hierdoor vrienden voor het leven.

Leerlingen op AISR kiezen pas na 4 jaar middelbaar onderwijs een richting en studeren voor één van 3 verschillende diploma’s:

  • International Baccalaureate (IB ) Diploma programma – een uitdagende tweejarige voorbereidende studie, erkend door topuniversiteiten in Nederland en overal ter wereld.
  • AISR Academie Diploma – geeft toegang tot Nederlandse Hogescholen en Universiteiten in Noord-Amerika
  • AISR General Diploma

AISR erkent de waarde van educatieve buitenschoolse activiteiten en uitwisselingsprogramma’s en studenten worden aangemoedigd om hieraan deel te nemen. AISR is bijvoorbeeld lid van NECIS en leerlingen mogen deelnemen aan sporttoernooien in Zweden, Denemarken, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland.

aisr1

Onderwijs in het Engels
Engels is een wereldtaal en de voertaal op AISR. Ons EAL (English as an Additional Language) programma ondersteunt studenten die extra begeleiding in de Engelse taal nodig hebben. Middelbare-schoolleerlingen op AISR hebben ook de mogelijkheid om Nederlands als moedertaal te volgen en zodoende op niveau vaardigheden op dat gebied te blijven ontwikkelen

Kleinschalig, persoonlijk onderwijs
De lage leerling-docent ratio op AISR garandeert meer en persoonlijke aandacht voor de leerlingen en hun opleiding en leidt tot betere schoolresultaten. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat leerkrachten, mentoren, ondersteunend personeel en leerlingen elkaar allemaal goed kennen . Een klas met een beperkt aantal kinderen zorgt ervoor dat actieve participatie minder intimiderend is, faalangst wordt verminderd en dat het zelfvertrouwen wordt versterkt.

aisr2

Discipline en ondersteuning
AISR streeft ernaar dat alle leerlingen gemotiveerd, zelfverzekerd en gedisciplineerd hun diploma halen. Veel aandacht, de juiste zorg en individuele begeleiding zorgt voor betrokken en ambitieuze leerlingen op AISR .

Leerlingen zijn van 08:15 tot 15:00 op school en lesuitval komt er niet voor omdat er altijd een vervangende leerkracht beschikbaar is.

Het AISR ‘Learning Support Program’ biedt hulp aan studenten met extra leerbehoeften. Dit programma ondersteunt leerlingen die extra hulp nodig hebben bij het leren en/of het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden

Accreditatie
AISR is geaccrediteerd door de Council of International Schools (CIS) en de New England Association of Schools and Colleges (NEASC).

aisr logoAISR | Verhulstlaan 21 3055WJ Rotterdam

www.aisr.nl/dutch

Facebook: facebook.com/AISRSummerSchool

admissions@aisr.nl

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)