Veel verenigingen kennen trouwe leden, maar weinig verenigingen zullen kunnen bogen op een lid dat al 60 jaar deel uitmaakt van de club. Bij Onésimus uit Kralingen is dit wel het geval. Op 20 mei 1953 is de heer M.A.F. Westermann jr. lid geworden van de club. Op die avond speelde hij als “jonkie” een partijtje schaak en niemand kon toen vermoeden dat hij dat nu 60 jaar later nog steeds zou doen.

Van de 50 jaar is Dhr. Westermann 21 jaar secretaris van de schaakclub geweest en dit tekent zijn inzet voor Onesimus. Dhr. Westermann is inmiddels erelid van de vereniging, en op het jaarlijkse open toernooi dat de club organiseert is de wisselbeker naar hem vernoemd.

Onésimus schaakt al in Kralingen sinds 1929, en is een vereniging die het (denk) sport element goed weet te combineren met de gezelligheid. Prestatie en ontspanning kenmerken de club. Iedereen, op elk niveau is welkom. Onésimus maakt dankbaar gebruik van de speelzaal en bar van Vredenoord. De vrijwilligers zijn belangrijk voor de gezellige sfeer op onze club.

Onésimus heeft ook een jeugdafdeling, waar kinderen les krijgen en wedstrijden spelen. Neem gerust vrijblijvend een kijkje, of neem contact op met de voorzitter voor meer informatie.

www.schakenbijonesimus.nl

 

Onesimus02