Hij werd twee jaar geleden gevonden in het Kralingse Bos in Rotterdam en zat toen onder de vlooien en teken. Zijn vacht was vervilt en hij leek wel dreadlocks te hebben. Maar van dat zwaar verwaarloosde hondje Bob Marley is vandaag de dag gelukkig niets meer over.

GESCHREVEN DOOR
Suzanne Mulder Pascalle van Werkhoven

Nog geen maand later zag de toekomst er voor hem opeens een stuk rooskleuriger uit, toen zijn nieuwe baasjes Theo en Toska Markussen uit Zwijndrecht op de stoep stonden van de dierenopvang. Inmiddels is het gezin verhuisd naar Burgh Haamstede, samen met zijn hondenmaatje Lady. Hoe oud Bob nu is, moeten we gissen: toen hij twee jaar geleden gevonden werd, schatte men hem tussen de 6 en 9 jaar.

Straatschoffie
Theo Markussen is gek van hem. “Hij is toch werelds. Moet je kijken wat een straatschoffie het is. Beter kan je niet treffen toch?” Bob loopt inderdaad met een zwarte snuit rond, terwijl we nog maar net aan een wandeling door de duinen zijn begonnen.

Lees ook: desteronline.nl/zwaar-verwaarloosd-hondje-bob-uit-kralingen-maakt-veel-reacties-los

Toska heeft in het eerste jaar dat Bob bij hen was wel de hulp ingeroepen van een gedragsdeskundige voor honden.
“We hadden toch wel het gevoel dat Bob heel veel angsten in zich had. Een hoop ligt niet aan de hond zelf, maar hoe baasjes met de hond omgaan. Het gaat nu erg goed. Hij blaft nog wel, is waaks, maar hij is superlief.”

Video: RTV Rijnmond

En Bob is ondeugend. Het echtpaar heeft een keer stiekem door het raam staan kijken toen Bob zich onbespied waande. “Hij is heel braaf als we erbij zijn, maar als we er niet bij zijn zien we hem dingetjes van tafel stelen”, zegt Toska.

Theo heeft er veel lol om. “Dat hoort toch ook een beetje bij hem. Hij moet toch een deugniet zijn.” Toska vult lachend aan: “We zeggen altijd dat het een klein crimineeltje is. Maar hij is hartstikke lief!”

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.