Op zaterdag 22 september zullen in Centrum Pro Rege in Rotterdam-Kralingen door het Daniel Kwartet 2 strijkwartetten, nrs. 8 en 11, van Ludwig van Beethoven worden gespeeld. Dit concert is het eerste in een serie van 8 concerten, waarbij alle achttien strijkkwartetten door het Daniel Kwartet integraal worden uitgevoerd.

Boekje cadeau
Bij het eerste concert is het mogelijk om voor een bijzonder gunstige prijs in te schrijven voor de hele serie. Bovendien krijgt u bij aankoop van de serie een mooie boekje cadeau, dat een gids vormt door alle strijkkwartetten. Het boek is geschreven door L.A.D. de Boer.

De strijkkwartetten van Beethoven gelden als een hoogtepunt in de muziek. Ze vormen een breuk met  de klassieke muziek van Haydn en Mozart en er is heel veel spannends te beleven.

Daniel Kwartet
Het Daniel Kwartet heeft een grote naam.  Het bestaat al sinds 1974 en heeft zich steeds weten te vernieuwen.  Onlangs kreeg een concert van het kwartet in  Bad Schönberg als recensie: “brilliant dargebotene Streichquartette.”  Meer informatie over het kwartet kunt u vinden op: www.danielquartet.com

Concerten
Het eerste concert zal op zaterdagmiddag 22 september worden gegeven, van 15.00 tot 17.30 uur, in Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam (Kralingen). De volgende zeven concerten zullen daar ook plaatsvinden, steeds van 15.00 tot 17.30 uur. Kijk op www.muzikc.nl  voor informatie.

Kaarten
De prijzen van de kaarten zijn:  20,- (voorverkoop 15,-); studenten 15,-;  kinderen t/m 15 jaar gratis. Passepartout voor alle 8 concerten 65,-. Bij aankoop van de passepartout krijgt u een exemplaar van het boekje “4 Beethoven – een gids door de strijkkwartetten van Beethoven” van L.A.D. de Boer. De passepartout is te koop aan de zaal op 22 september.

 Kaarten kunnen worden gereserveerd  via kaarten@muzikc.nlen zijn  te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek & Cd’s, Coolsingel 119 (Donner).

www.muzikc.nl