Cava heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een serieus en betaalbaar alternatief voor Champagne. De wijnen worden op dezelfde manier gemaakt, met een tweede gisting op fles, om hun bijzondere belletjes te krijgen.

admiraliteitdranken

Voor deze wijnen worden als regel lokale druiven gebruikt, omdat deze de mooie zuren hebben die nodig zijn voor mousserende wijn: macabeo, parellada en xarel.lo. Dit trio druiven is ook gebruikt voor het maken van deze wijn. Na de tweede gisting op fles blijft hij minimaal 12 maanden rusten in de kelders op een temperatuur van 16 graden. Hij is dan klaar om de kelder te verlaten. Na het toevoegen van een kleine dosis suiker is deze Brut klaar om genoten te worden, als een verfijnde belletjeswijn.

De Cava Jaime Serra is mooi bleekgeel van kleur, met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. Aangenaam wit fruit, met citrus en appel. Heerlijk verfrissende, mooie mousserende wijn.

van € 8.50 voor € 5.99

de admiraliteit dranken 550