Sinfonia Rotterdam speelt zaterdag 9 april onder leiding van dirigent Conrad van Alphen een ‘all-Mozart-program’ in de Doelen. Het jonge pianotalent Aidan Mikdad (14 jaar) maakt zijn entrée op het grote podium en brengt het indrukwekkende Twintigste Pianoconcert.

Lees meer of boek direct kaarten: sinfoniarotterdam.nl/nl/aidan-mikdad-in-de-doelen

Jong talent
Sinfonia Rotterdam presenteert met het programma ‘Wonderkind en Aidan Mikdad’ twee bijzondere talenten in één concert: de jonge Mozart – die op 9-jarige leeftijd in Den Haag zijn Vijfde Symfonie componeerde – en het ‘wonderkind van nu’ de 14-jarige pianist Aidan Mikdad uit Amsterdam. De innemende Aidan – winnaar Concertgebouw Talentenjacht 2013, de Lagny-sur-Marne International Piano Competition 2014 en Premio Internazionale Pianistico A. Scriabin 2016 – maakt met deze concertserie zijn orkestdebuut in de concertzaal. Met Sinfonia Rotterdam speelt hij o.l.v. Conrad van Alphen in het Concertgebouw Amsterdam (3 april), de Nieuwe Kerk in Den Haag (8 april) en in de Doelen, Rotterdam (9 april).

sinfonia02

Aidan Mikdad
Aidan Mikdad werd geboren op 19 november 2001 in Amsterdam. Hij studeert bij Mila Baslawskaja aan het Amsterdams Conservatorium en bij Joanna MacGregor aan de Royal Academy of Music in Londen. Daarnaast studeert Aidan regelmatig met Jean-Yves Thibaudet en had hij les van andere pianisten als Vovka Ashkenazy en Enrico Pace. Aidan speelt tijdens deze concerten een pianoconcert van Mozart, maar tot zijn repertoire behoren vanzelfsprekend ook werken van Bach, Beethoven, Scriabin en Stravinsky. Hij geeft recitals in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Zijn grootste wens is om ooit het Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov met orkest uit te voeren.

Programma
“Wonderkind en Aidan Mikdad’ is een ‘all-Mozart-program’. Na de Vijfde symfonie en het Pianoconcert nr.20 besluit Sinfonia Rotterdam het concert met de kroon op Mozarts symfonische oeuvre: Symfonie nr. 41. Mozart lijkt in zijn laatste symfonie al zijn kennis, kracht en talent samen te voegen.

Mozart – Symfonie nr.5
Mozart – Pianoconcert nr.20
Mozart – Symfonie nr.41

Mozart na de Maaltijd
Iedereen die dit concert bezoekt, krijgt een uitnodiging om voorafgaand aan het concert een diner bij het restaurant van de Doelen bij te boeken. Een heerlijke en compleet verzorgde avond uit dus!

Wonderkind in de Doelen
Zaterdag 9 april 19:30 uur
Rotterdam | de Doelen | Jurriaanse Zaal

 

Sinfonia Rotterdam
Conrad van Alphen richtte Sinfonia Rotterdam in 2000 op en heeft het orkest in vijftien jaar met veel ondernemerszin, idealisme en een flinke portie lef uitgebouwd. Het orkest brengt klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een groot publiek in binnen- en buitenland. Sinfonia Rotterdam heeft een eigen serie in het Wereldmuseum Rotterdam, de Doelen en de Nieuwe Kerk in Den Haag en is ook regelmatig in Het Concertgebouw en de andere concertzalen in Nederland te beluisteren. Het orkest gaat regelmatig op tournee, o.a. in Brazilië, Rusland, Chili en Colombia.

www.sinfoniarotterdam.nl