De spelers van Excelsior Rotterdam vieren de 0-2 tegen Roda JC met de meegereisde supporters.

Na een heerlijke voetbalgevecht met Roda JC plaatste Excelsior Rotterdam zich afgelopen zaterdag voor de tweede ronde van de Keuken Kampioen Play-offs. De Kralingers maken daardoor nog steeds kans op promotie naar de Eredivisie. De volgende tegenstander is eredivisionist Heracles Almelo. Woensdag 18 mei is de thuiswedstrijd, de return in Almelo volgt drie dagen later.

De spanning was voelbaar bij de aftrap in Kerkrade. De eerste wedstrijd in Rotterdam was immers geëindigd in 2-2 en dus moest de beslissing vallen in het Parkstad Limburg Stadion. Hoewel Excelsior Rotterdam ook in de reguliere speeltijd al de beste kansen kreeg (waaronder een strafschop die werd gemist door Thijs Dallinga), was er verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Vijf minuten in de verlenging verlengde Dallinga een voorzet van Siebe Horemans. De bal belandde vervolgens voor de voeten van de ingevallen Chouhaib Driouech en die zette Excelsior Rotterdam op voorsprong.

Nikolas Agrafiotis
Vanaf dat moment richtte Excelsior zich op het verdedigen van de voorsprong. Verder dan een kans via Niek Vossebelt kwam de thuisploeg niet meer. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte de eveneens ingevallen Nikolas Agrafiotis op aangeven van Julian Baas met de 0-2 aan alle onzekerheid een eind. Na zijn treffer was het meteen afgelopen in Kerkrade en kon Excelsior Rotterdam de overwinning vieren met de meegereisde fans.

Trots
,,Dit maakt de play-offs zo geweldig’’’, zo keek hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd terug op het voetbalgevecht met Roda JC. ,,Ik zit in de bevoorrechte positie dat ik vaker dit soort wedstrijden heb mogen coachen en door die ervaring kan ik er ook extra van genieten. Wat de jongens vanavond hebben laten zien, dat maakt me trots. We knokten er echt met z’n allen voor en jongens die dit seizoen minder hebben gespeeld, maakten het verschil. Dat vind ik wel heel mooi.’’ Op dat moment wist hij nog niet wie de tegenstander zou worden: ,,Maar het worden mooie en zware wedstrijden, wie we ook krijgen.’’

Finaleronde?
Een dag later werd bekend dat Heracles Almelo de volgende tegenstander is in de play-offs. Aanstaande woensdag (18 mei) is de thuiswedstrijd en zaterdag volgt de return in Almelo. Inzet van deze dubbele ontmoeting is een plek in de finaleronde van de Keuken Kampioen Play-offs. De andere halve finale gaat tussen ADO Den Haag en FC Eindhoven. Maar Excelsior Rotterdam moet dus eerst winnen van Heracles Almelo en de Kralingers rekenen woensdagavond natuurlijk op een vol stadion.

Tickets
Seizoenkaarthouders die een early bird-kaart hebben, kunnen de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gratis bezoeken. Daarnaast zijn er uiteraard losse tickets verkrijgbaar via excelsiortickets.nl. Je kunt daar kaarten kopen voor de Robin van Persie-tribune en Rob Albers-tribune. Alleen supporters die in het bezit zijn van een Excelsior seizoen- of clubkaart kunnen toegangskaarten aanschaffen voor deze wedstrijd! Per account kun je 4 tickets (extra) bestellen. Heb je vragen over de kaartverkoop? Stuur dan een mailtje naar ticketing@excelsiorrotterdam.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.