• Optreden met circusartiesten of een eigen film maken

Het Noord Bruist Festival voegt op 24 augustus een uitgebreid kinderprogramma toe aan het evenement. Zo krijgen kinderen de kans om zelf circusartiest te worden en kan er een eigen stop-motion animatie gemaakt worden met klei en speelgoed. Eerder maakte het stadsevenement op het Noordplein al bekend dat publiekstrekkers als Waylon en Ntjam Rosie hun opwachting maken. Het volledige programma is binnenkort bekend.

Kinderprogramma
Zelf een circusartiest worden, welk kind wil dat nou niet? Circus Rotjeknor helpt om die droom uit te laten komen. Dit jeugdcircus uit Rotterdam is uitgegroeid tot het op één na grootste jeugdcircus van Nederland. Tijdens een speciale workshop leren kinderen bijvoorbeeld op een bal of een koord te balanceren en leren ze jongleren met ringen, balletjes of kegels. Natuurlijk wordt er na de workshop opgetreden voor een écht publiek. Maar de jongste Rotterdammers kunnen ook een heuse film maken. Samen met de Cultuurschool maken ze een bruisende stop-motion animatie met klei en speelgoed. Deze filmtechniek is bijna net zo oud als de film zelf en wordt nog steeds toegepast in films zoals Wallace & Gromit.

Er is meer!
Het zaterdagprogramma van het Noord Bruist Festival wordt daarnaast uitgebreid met Cirque du Platzak. Een internationaal gezelschap van circusartiesten en muzikanten die het publiek meenemen op reis door de wereld van traditionele en moderne circus. Absoluut een publiekstrekker! Het publiek kan voor een relax-momentje lekker neerploffen op de bank in de tijdelijke huiskamer Urban Living Room. Naast de gratis programmering kunnen festivalgangers ook op ontdekkingsreis in het Noorden. Deze authentieke buurt heeft immers een totaal eigen karakter. Soms recht voor zijn raap, maar ook onverwacht hartelijk en intiem. Spam, Rotterdam ByCycle en Stichting Noord Bruist organiseren de Nieuwe Noorden Tours. Met een gids wandel je langs verborgen plekken en ontmoet je rasechte Rotterdammers en ondernemers van het eerste uur. Aanvang wandeltour: 13.30 uur, kosten: € 7,- p.p. Reserveren via: reserveren@rotterdambycycle.nl of 010-465 22 28.

Eigenzinnig en breed
Het Noord Bruist Festival presenteert voor álle Rotterdammers en daarbuiten een eigenzinnig festivalprogramma met bekende namen. Het Noord Bruist Festival is gratis toegankelijk. Het festival komt tot stand in nauwe samenwerking met de bewoners, ondernemers, kunstenaars en talenten uit Rotterdam Noord.

Noord Bruist Festival 2013

  • 23 augustus vanaf 18.30 uur
  • 24 augustus vanaf 13.00 uur

Noordplein, Rotterdam

Meer informatie www.noordbruistfestival.nl

logo noord bruist

foto: Harold Versteeg