Het stadsevenement Noord Bruist Festival geeft smoel aan je zomer! Op 23 en 24 augustus transformeert deelgemeente Rotterdam Noord het Noordplein in een gratis toegankelijk festival met onder meer Waylon en Ntjam Rosie. Noord presenteert hiermee een jaarlijkse traditie vol feest en laat bovendien het beste van Noord zien. Noord Bruist Festival is een mix van artiesten, workshops, een uitgebreid kinderprogramma en natuurlijk een breed assortiment culinaire hoogstandjes uit de wijk.

Waylon & Ntjam Rosie
Waylon is de afsluiter van Noord Bruist Festival. Als eerste Nederlandse artiest tekende hij bij het fameuze Motown platenlabel. Het grote publiek leerde Waylon kennen in 2008, toen hij op de tweede plaats eindigde in Holland’s Got Talent. Waylon sleepte met zijn soepele rock en soul de ene na de andere award binnen. Met ‘Wicked Way’ scoorde deze muzikant zijn eerste top 10-hit, bovendien kreeg hij een gouden plaat voor zijn debuutalbum. Dit jaar speelt Waylon en zijn band unplugged tijdens een intieme theatertour.

Waylon

Waylon – Foto: Harold Versteeg

Noord Bruist is voor dit podiumbeest dan ook een mooie afwisseling. Ntjam Rosie, de trots van Rotterdam, kan natuurlijk niet ontbreken op Noord Bruist Festival. Op haar nieuwe album ‘At the back of beyond’ laat ze haar veelzijdigheid horen en speelt ze zelf gitaar. Opwindend, sprankelend en authentiek: dat is Ntjam Rosie.

Ntjam Rosie

Ntjam Rosie – Foto: Lenny Oosterwijk

Convoi Exceptional & Pistoleros de la Paz
Ooit vertrokken de mannen met een trommel van Rotterdam naar Parijs. Vanuit dit avontuur ontstond Convoi Exceptional. Inmiddels speelt de band écht overal; van hostels in Londen tot clubs in Nice en op festivals als Pinkpop, Oerol, Motel Mozaique en de Parade. Barstensvol energie zwepen ze het publiek op met lekkere ritmes, scheurende blazers en ronkende baspartijen. Met Pistoleros de la Paz is het gegarandeerd feesten. De muziekmix waar de diversiteit aan culturen in doorklinkt, werkt enorm aanstekelijk. Vorig jaar kwam het debuutalbum ‘Tanto Calor’ uit en daarna ging het hard met de band. Stilzitten is onmogelijk!

Richting Noordplein en meer
Het Noord Bruist Festival biedt ook podiumruimte aan jong talent uit de wijk. De bands RRAS, THE ARTHURS, CERTAIN ANIMALS en KOOS hebben zich na de spannende voorrondes van Richting Noordplein geplaatst voor de finale. De winnaar van Richting Noordplein op 23 augustus, opent de volgende dag Noord Bruist Festival. Het programma van het Noord Bruist Festival wordt binnenkort uitgebreid met nog meer artiesten en een speciale kinderprogrammering.

Eigenzinnig en breed
Het Noord Bruist Festival presenteert voor álle Rotterdammers en daarbuiten een eigenzinnig festivalprogramma met bekende namen. Het Noord Bruist Festival is gratis toegankelijk. Het festival komt tot stand in nauwe samenwerking met de bewoners, ondernemers, kunstenaars en talenten uit Rotterdam Noord.

logo noord bruist

Noord Bruist Festival 2013

  • 23 augustus vanaf 18.30 uur
  • 24 augustus vanaf 15.00 uur

Noordplein, Rotterdam

Meer informatie www.noordbruistfestival.nl

Het Noord Bruist Festival wordt georganiseerd door DUCOS Productions in opdracht van Stichting Noord Bruist.

Fotografie: Lenny Oosterwijk en Harold Versteeg