Rijkswaterstaat plaatst op korte termijn een constructie om een viaduct in de A16 vlakbij het Terbregseplein te ondersteunen. Dit is nodig voor de veiligheid van het verkeer op en onder het viaduct. Om de constructie te bouwen wordt de Hoofdweg in Rotterdam (S109) onder het viaduct gedeeltelijk in beide richtingen enige tijd afgesloten. De veiligheid van weggebruikers staat voorop. Het viaduct staat ingepland voor renovatie in 2024. Om de belasting te verminderen is sinds 2021 zwaar transport al niet meer over het viaduct geleid en wordt het viaduct extra in de gaten gehouden. Recent is gebleken dat de constructie van het viaduct in de A16 niet langer voldoet. Om het viaduct veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan de renovatie, komt daar nu de ondersteuning bij.

Tijdelijke afsluiting Hoofdweg van 16 tot en met 23 mei

Om de constructie te bouwen wordt De Hoofdweg (s109) in Rotterdam onder het viaduct van maandag 16 mei 03.00 uur tot maandag 23 mei 23.59 uur afgesloten voor alle verkeer (voetgangers, fietsers en auto’s). Het verkeer wordt omgeleid.

Omleidingsroutes

  • Autoverkeer vanaf de Boszoom richting Prins Alexander en vice versa wordt omgeleid via de Prinsenlaan en de Koningslaan.
  • Fietsers volgen de route via het Lagelandsepad, de Blondeelstraat en de Koningslaan en vice versa.
  • De A16, afrit 27 richting Prins Alexander is open, verkeer volgt onderaan de afrit de omleidingsroute.
  • De toerit naar de A16 richting Dordrecht blijft toegankelijk.

De omleidingsroutes worden met gele borden en tekstkarren aangegeven.

(Ingezonden mededeling Rijkswaterstaat)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.