Aat Biesheuvel houdt kantoor aan de Weteringstraat 328 in Kralingen-West, temidden van de herinrichting van de Goudse Rijweg, Vlietlaan en Weteringstraat, die maandag 27 juni van start ging. Wat staat de winkeliers te doen als de straten open liggen? Daarvoor is de ‘Alliantie Middelpunt’ opgericht, waarin de gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam en de plaatselijke winkeliers kunnen samenwerken. Zo’n 35 winkeliers hebben tot dusver aangegeven zich actief te willen inzetten. Ze moeten wel, want anders blijven de klanten weg op den duur.

Aat Biesheuvel leidt de Alliantie Middelpunt en is in dienst van Woonstad Rotterdam. Hij maakt duidelijk dat het niet alleen gaat om het beperken van de schade, maar dat de winkeliers in het winkelgebied met genoemde straten de blik naar de toekomst moeten richten. Immers, de buitenruimte zal er over plm. een jaar veel beter uitzien en dat biedt kansen. Natuurlijk bestaat er een ‘nadeelcompensatieregeling’, maar ‘t is de vraag of de winkeliers daar wat aan gaan hebben. Veeleer wordt gedacht aan (ludieke) acties gedurende de herinrichting, om de klanten naar de winkels in Kralingen West te lokken. De winkeliers komen regelmatig bijeen om de plannen voor de korte én de lange termijn te bespreken.

Brancheringsprofiel
Het draait om ‘ervoor, tijdens en erna’, volgens Aat. In samenspraak met de winkeliers is een concept brancheringsprofiel gemaakt. Wat wordt gemist in Kralingen-West? Hoe kan het winkelgebied als geheel aantrekkelijker worden gemaakt? Daarbij is de medewerking van de eigenaren van de winkelruimtes onontbeerlijk. Het helpt dat Woonstad Rotterdam plm. 50% van de bedrijfspanden bezit. De beheerders Kolpa, Jovi en Metterwoon en de kleinere partijen zal worden verzocht mee te werken.

BIZ
Als de herinrichting over plm. een jaar gereed is, moeten de winkeliers in Kralingen-West zichzelf gaan redden. Het is de bedoeling dat er een Bedrijven Investeringszone, BIZ, wordt opgericht, met een actief bestuur.

Aat Biesheuvel

Puistje
Het vrijstaande pand tussen de Vlietlaan en de Weteringstraat, in de volksmond ‘het puistje’, wordt momenteel gerenoveerd en zal in november van dit jaar worden opgeleverd. Naar het zich thans laat aanzien zal daarin ‘daghoreca’ worden gevestigd, met terras. De eerste stap naar een betere toekomst?

Aat Biesheuvel heeft het naar z’n zin aan de Weteringstraat. Als een werknemer van een nabije winkel een sigaretje komt bietsen, is ook meteen duidelijk dat hij is ingeburgerd.

Aat Biesheuvel is op dinsdag, donderdag en vrijdag te vinden in zijn kantoortje aan de Weteringstraat 328 in Kralingen-West. De deur staat open! Contact: 0650-603092, aat.biesheuvel@woonstadrotterdam.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]