In Hotel New York nam Aziz El Amiri op dinsdag 18 april afscheid van de leerkrachten en alle bij De Bavokring betrokkenen – na 14 jaar werkzaam te zijn geweest in de Kralingse basisschool waarvan 12 jaar als schoolleider.

De katholieke basisschool in Rotterdam-Kralingen hoort bij de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (R.V.K.O) en namens die organisatie sprak Peter van Deursen. Hij bracht in herinnering hoe de wenkbrauwen werden gefronst toen Aziz El Amiri werd voorgedragen als schoolleider. Hij was en is immers moslim. Later waren er grote twijfels over de inspanningen van Aziz om van de ‘zwarte school’ een ‘gemengde school’ (afspiegeling van de buurt) te maken. Terugkijkend concludeerde Van Deursen dat Aziz een prima schoolleider was en dat tot veler verbazing de ‘gemengde school’ langzaam maar zeker van de grond komt. Dat laatste mede door het plaatselijke ‘ouderinitiatief’. Op  www.debavokring.nl is daarover informatie te vinden. Tijdens de receptie ging Aziz met zijn vrouw Noura, dochter Yasmine en zoon Ilyas op de foto.

 

‘020’
Donderdag 20 april nam Aziz afscheid van alle leerlingen. In de gymnastiekzaal werd hij met zang en dans uitgeluid en door groep 8 onderworpen aan een kennisquiz over ‘020’, want daar gaat hij de (eveneens katholieke)  Sint Henricusschool leiden. Aziz: ‘Ik neem de Rotterdamse mentaliteit mee’.  Aziz’ score was niet zo best maar daar maakten de leerlingen geen punt van.  Na de feestelijkheden in de gymnastiezaal nam Aziz afscheid van de ouders. De nieuwe schoolleider? Ron van Leeuwen. Hij komt van de Jacobusschool in Hoogvliet.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.