Met groot genoegen nodigen wij u uit voor een dubbele lezing ter gelegenheid van de Boekenweek op donderdagavond 15 maart 2018. Bij ons te gast zijn Erik Zevenbergen, de nieuwe directeur van Blijdorp en Tania Heimans, schrijfster van het boek ‘Het huis met de leeuwen’.

De heer Zevenbergen, voormalig rector van het Libanon Lyceum, zal ons iets vertellen over de manier waarop hij als enthousiaste nieuwe directeur in de afgelopen maanden de dierentuin in al zijn facetten heeft leren kennen. Ook geeft hij zijn visie op de toekomst van Diergaarde Blijdorp, waarin natuurbehoud, dierenwelzijn en educatie een belangrijke rol spelen.

Historica en journaliste Tania Heimans, geboren in Rotterdam, schreef de boeiende levensgeschiedenis van Corry Kuiper – de Jongh. Toen haar man,   Koenraad Kuiper in 1924 directeur van de Rotterdamse Diergaarde werd, ging zij daar met haar gezin wonen. Het verhaal wordt verteld tegen de roerige achtergrond van Nederland in de 20ste eeuw.

Het thema van de 83ste Boekenweek, van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018, is Natuur. De dichtregel van Leo Vroman, ‘En toch is alles wat we doen natuur’, is het motto bij het thema. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk en Jan Terlouw het Boekenweekessay .

De avond vindt plaats in GALERIE KRALINGEN, GASHOUDERSTRAAT 9, 3061 EH, ROTTERDAM.
We beginnen om 20.00 uur en eindigen omstreeks 21.30 uur. Er is een pauze tussen de twee sprekers en na afloop een informeel samenzijn. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Wij verheugen ons bijzonder op deze avond en hopen van harte u te mogen verwelkomen. Wilt u het ons laten weten als u deze avond wilt bijwonen?

De dames van Amesz

Oosterboekhandel J. Amesz, Voorschoterlaan 145a, 3062 KM. Telefoon: 010 4 12 36 38,  e-mail: info@amesz-boekhandel.nl  |  www.amesz-boekhandel.nl 

‘De natuur, daar horen we bij’ – Jan Terlouw

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.