Het Arab Film Festival start zijn kaartverkoop

okt 02, 17 Het Arab Film Festival start zijn kaartverkoop

Het jaarlijkse Arab Film Festival staat in de startblokken. Het programma staat volledig online en de kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Van 11 t/m 15 oktober neemt het festival je in volle vaart mee op een reis door de Arabische wereld, van de Maghreb via de Levant naar de Golf. De Arabische wereld ontdekken doe je vanuit je luie stoel!

Ladies Night met VIP
Het Arab Film Festival biedt een ruim assortiment aan films uit de Arabische wereld. Dit jaar staan er vele speciale vertoningen op het programma. Op zaterdagavond 14 oktober is er een Ladies Night die exclusief voor vrouwen is.

Met de film A DAY FOR WOMEN plonzen we in het dagelijkse leven van een rustig Egyptisch dorpje. Alles verandert als het lokale zwembad besluit één dag alleen voor vrouwen open te stellen.. Het normaal gesproken rustige dorpsleven wordt op zijn kop gezet en de mannen komen in opstand, terwijl de vrouwen enthousiast zijn.

We verwelkomen die avond ook de actrice Elham Shahin die een rol in de film voor haar rekening neemt. Deze diva van de Egyptische cinema beantwoordt al je vragen over de film. De Ladies Night is een geheel verzorgd avondje uit, met naast de filmvertoning een hapje, een drankje en een goodie bag. De Arabische ambiance wordt gecompleteerd door Arabische muziek, een henna-artieste en een kleuradvies op maat.

Themadag Syrië
Zaterdag 14 oktober staat ook in het teken van Syrië. Mensen weten zich vaak geen beeld meer te vormen van het land door alle over elkaar buitelende en vaak negatieve nieuwsberichten. Met deze themamiddag zoomen we in op het dagelijkse leven tijdens het conflict en de veranderende verhoudingen tussen mensen als ze onder druk staan. Maar tegelijkertijd brengen de Syrië-films het gewone leven in beeld, zoals eetgewoonten, partnerkeuze en humor van Syriërs.

Palestina-matinee
Tijdens de zondagmatinee op 15 oktober verschuift de focus naar Palestina. STITCHING PALESTINE toont de collectieve herinnering van Palestijnen in diaspora en wordt gevolgd door een nagesprek met Amnesty International. De film RETURN TO HAIFA snijdt stevige identiteitsvragen aan als blijkt dat een Palestijnse jongen is geadopteerd door een joodse familie. Wat telt meer: waar je vandaan komt of waar je bent opgegroeid? De notie van ‘vaderland’ komt hiermee op losse schroeven te staan. Voor alle vragen die het publiek aan Palestijnen zou kunnen hebben wordt er die middag ook een live skypegesprek tussen Palestijnse en Nederlandse studenten gevoerd. Het publiek is van harte welkom actief deel te nemen.

Meer informatie over het festival is te vinden op arabfilmfestival.nl

(Ingezonden mededeling)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *