Beeldententoonstelling van 9 september t/m 8 oktober, Rotterdam

Na eerdere succesvolle edities verandert in Kralingen de statige Avenue Concordia een maand lang in een bruisende buitenexpositie met beelden van 13 kunstenaars, vlaggen van nog veel meer kunstenaars, performances en andere optredens. Je kan meedoen aan een rondleiding, de kunstenaars ontmoeten bij ‘meet & greets’ en er is een paralleltentoonstelling bij DOEN in het oude postkantoor. Voor basisscholen is er een educatief programma met rondleiding.

Arte Concordia laat kunst zien in de omgeving waar mensen wonen, werken, studeren en naar school gaan. Kunst van kwalitatief hoog niveau staat hier midden in de samenleving, als onderdeel van het dagelijks leven.

Curator van deze 4e editie is de bekende Nederlandse beeldend kunstenaar Karin Arink.
Over het thema ‘Mo(nu)ment’ zegt zij: “De wijk waarin de Avenue Concordia ligt, is een monumentaal ‘beschermd stadsgezicht’. Het woord ‘monument’ roept statige beelden in de publieke ruimte op, bijzondere gebouwen en herdenkingstekens die verwijzen naar het verleden. Tegelijk verbergen zich in dit woord de begrippen ‘nu’ en ‘moment’: monumenten verwijzen naar specifieke momenten in de tijd.” Alle kunstwerken zijn speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt en staan in relatie tot het dagelijkse komen en gaan van passanten en incidentele gebeurtenissen rondom de Avenue.

Opening zaterdag 9 september van 16.00 to 18.00 uur

 • 16.00 uur: welkom door Cora Moret, voorzitter Stichting Arte Concordia
 • Openingswoord door curator Karin Arink
 • Onthulling van het beeld fietsen met rolf door Caro van der Pluijm en een of meerdere bewoners van de Avenue Concordia
 • Muzikale omlijsting door studenten van Codarts
 • Aansluitend performances ‘Vrouwe Concordia’ van Anna Bondt en
  ‘fire-and-forgot-fire’ van Maurice Meewisse
 • Borrel

Activiteiten en randprogrammering (kijk voor actuele info op www.arteconcordia.nl)

 • Tentoonstelling bij DOEN met onder meer speciaal voor Arte Concordia gemaakt werk in oplage van de deelnemende kunstenaars. Dit werk is te koop.
  DOEN, Avenue Concordia 30 oude postkantoor. t/m vrij. van 10.00 tot 17.00 uur, zat. van 10.00 tot 16.00 uur. www.doen.do.
 • Zaterdag 16 september om 16.00 uur, Silent Sky Project #, participatiekunstwerk van kunstenaar Rob Sweere. Wilt u meedoen met dit bijzondere project? Info en aanmelding via www.arteconcordia.nl of zorg dat u een kwartier voor aanvang aanwezig bent. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
 • Van maandag 18 september tot 2 oktober wapperen 35 vlaggen gemaakt voor deze editie van Arte Concordia ook op De Vlaggenparade aan de Boompjes bij de Erasmusbrug. Vlaghijsmoment op 18 september om 16.00 uur door Jacob van der Goot, voorzitter van de R’damse Raad voor Kunst en Cultuur.
 • Rondleidingen onder leiding van kunsthistoricus Carla Hendriks. U bent welkom op zondag 17 september om 14.00 uur en zondag 1 oktober om 14.00 uur. Start hoek Avenue Concordia – Lusthofstraat. Groepsrondleidingen op aanvraag.
  Aanmelding via www.arteconcordia.nl
 • Meet & Greet, ontmoet de kunstenaars tijdens de weekenden
 • 7 en 8 oktober: Kunstroute Kralingen-Crooswijk, kunstroutekralingencrooswijk.nl

Elke bijdrage welkom!
Een tentoonstelling als Arte Concordia kost veel geld. Naast de financiële steun van CBK Rotterdam, de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, fondsen en sponsoren zijn bijdragen van vrienden en donateurs nodig om dit unieke evenement mogelijk te maken! Elke bijdrage is welkom op NL56INGB 0006 4597 94 t.n.v. Stichting Arte Concordia. Veel dank!

(ingezonden mededeling Arte Concordia / Cora Moret)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)