‘Boulevard Kralingen’, het winkelgebied bestaand uit de Vlietlaan, Weteringstraat, Goudse Rijweg en de Frits Ruysstraat in Kralingen-West pakte zaterdag 15 september jl. uit met heel veel lekkers en dito gezelligheid. Het was zonnig en dus was het druk op het pleintje aan de Weteringstraat. Daar kon men, aan de lange tafels gezeten, genieten van allerlei lekkernijen en een drankje doen. Voor de jeugd was er de Excelsior Experience en de volwassenen konden een balletje gooien op de jeu-de-boulesbaan. Leden van jeu-de-boulesvereniging Les Francophiles (www.jbclesfrancophiles.nl) hadden daarvoor hun spullen en kennis van zaken meegebracht.

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan het verbeteren van de sfeer, het aanbod en de kwaliteit van dit Rotterdamse winkelgebied. De markt is een bekroning van de resultaten tot nu toe. Uit tweejaarlijkse metingen door de gemeente Rotterdam blijkt dat bewoners van een negatieve naar een positieve beleving van veiligheid in dit deel van Kralingen zijn gegaan. Dat is mede te danken aan de inzet van de aanwezige winkeliers om hun straten weer aantrekkelijker te maken.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Over Boulevard Kralingen

Boulevard Kralingen is het winkelgebied in Rotterdam dat de Vlietlaan, Frits Ruysstraat, Goudse Rijweg en Weteringstraat beslaat. De gemeente Rotterdam, wooncorporatie Woonstad Rotterdam, de ondernemers en bewoners hebben de handen ineengeslagen om de kwaliteit van het gebied te verbeteren. Dat heeft binnen twee jaar geleid tot een gebied dat al snel werd verkozen tot de Schoonste Winkelstraat van Rotterdam en wat goed wordt gewaardeerd door bewoners, bezoekers en ondernemers. Zie: www.boulevardkralingen.nl

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.