Het is goed dat wij hebben besproken, want zelfs op deze doordeweekse dag is elke stoel bezet in het nieuwe restaurant-proeflokaal KADE 87 op de Admiraliteitskade 87. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is de warme entourage. Niet koel en zakelijk maar gezellig en toch helemaal van deze tijd.

We nemen plaats aan een hoge tafel met dito stoelen. Als wij vragen naar een witte Sauvignon hebben wij de keus uit een Spaanse en één uit Nieuw Zeeland. Als antwoord op onze vragende blik komt gastvrouw Tanja de Romijn met de twee wijnen en schenkt ons een bodempje in: ,,proeft u maar welke u het lekkerste vindt”. Kijk, dat vinden wij nu leuk. Het gaat niet om dat gratis slokje wijn, maar het gaat om de inleving naar de gasten toe. Hetzelfde geldt voor de keuze van het diner. Ook daarvoor krijgen wij uitgebreid advies door Karel de Romijn. Inderdaad, het restaurant is eigendom van en wordt gerund door het echtpaar De Romijn, samen met een uitstekende kok Denis Verwey.

De drie eigenaren Karel en Tanja de Romijn en kok Denis Verwey, geassisteerd door Kelvin die zijn opleiding heeft genoten in restaurant Parkheuvel.

De drie eigenaren Karel en Tanja de Romijn en kok Denis Verwey, geassisteerd door Kelvin die zijn opleiding heeft genoten in restaurant Parkheuvel.

 

In horecaland is dat de meest ideale situatie en heeft ook bijna al tijd succes. Wij vertellen dat wij zo vaak bedrogen uitkomen als wij vragen naar een stukje vlees dat zo mals is dat je mes erin wegzakt. Karel glimlacht en vertelt dat wij hier aan het juiste adres zijn. Zij zijn echte vleesexperts, met een vaste slager uit Ridderkerk. Zij zien dan ook regelmatig de koeien in de wei die deze slager gebruikt. Inderdaad, onze Carpaccio van ossenhaas als voorgerecht is verrukkelijk, maar de Tournedos bij het hoofdgerecht is zelfs fenomenaal, mooi rood en uiterst mals. Als het gezellig is en goed, blijf je vanzelf langer, dus wij gaan ook voor dessert en koffie. Wij vinden de koffie eerst wat aan de prijzige kant, totdat hij wordt geserveerd. Onze avond kan niet meer stuk.

kade 87 logo

KADE 87
Restaurant en Proeflokaal
Admiraliteitskade 87
Rotterdam
Tel. 010-4137711
www.kade87.nl

Kade 87

 

ster culinair