Katja Dirven   foto©Jan Hordijk

Op vrijdag 19 januari 2018 is het Nieuwjaarsconcert in Cultureel/kerkelijk centrum Pro Rege. Het Bravura Ensemble speelt dan de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach in een bewerking van Dimitry Sitkovetsky voor trio van strijkers.

Drie docenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut verzorgen de uitvoering:
Marina Meerson – viool,
Mikhail Zemtsov – altviool
Katja Dirven – Didychenko-cello


Marina Meerson   foto©Jan Hordijk

Het concert begint om 20:00 uur en er is een (gratis) inleiding om 19:30 uur.

De Goldbergvariaties vormen een belangrijk werk in het oeuvre van de grote Bach. Hij schreef het in opdracht van de Russische graaf Keyserlingk, die last had van slapeloosheid. En begaafde leerling van de zoon van Bach,  de 14-jarige Johann Gottlieb Goldberg, zou het werk in een aangrenzende kamer op clavecimbel uitvoeren.  De jonge Goldberg moet een virtuoos geweest zijn om deze prachtige muziek goed te kunnen spelen. Tegenwoordig worden de Goldberg variaties vaak op piano uitgevoerd. In de uitvoering met drie strijkers komen de variaties heel goed tot zijn recht. Slaapverwekkend is de muziek allerminst! En we drinken samen op het nieuwe jaar. Een beter begin van het concertseizoen is nauwelijks denkbaar!


Mikhail Zemtsov   foto©Andrew Levine

De toegangsprijzen zijn: € 20 (Voorverkoop € 15); studenten € 5.-.  Kaarten zijn te reserveren via internet: kaarten@muzikc.nl. Ook zijn ze te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner).

www.muzikc.nl