Foto: Elies en Julia Eelkman Rooda nieuwjaarsduik 2015

Helaas moest De Ster onlangs doorgeven dat de Nieuwjaarsduik in de Kralingen dit jaar niet kon doorgaan. Geldgebrek, zie: desteronline.nl/geen-nieuwjaarsduik-in-kralingse-plas.

Twee onverschrokken Kralingse dames, Elies en Julia Eelkman Rooda, moeder en dochter, lieten het er niet bij zitten en sprongen tóch op Nieuwjaarsdag in het ijskoude water van de Kralingse Plas. De Nieuwjaarsduik 2018 was alsnog een feit! Elies was zo attent een berichtje met foto daarover naar De Ster te sturen. De Ster wilde graag weten hoe de Nieuwjaarsduik 2018 toch kon doorgaan en Elies stuurde vervolgens onderstaand verslagje. Moeder en dochter bleken de enigen te zijn in Kralingen die zó het nieuwe jaar inwijdden.

Moeder en dochter Kralingse Nieuwjaarsduik 2018.

Beste Ster,

Er was dit jaar inderdaad niets georganiseerd. Onder meer via jullie site had ik begrepen dat de IJsvereniging geen geld had en dat het evenement was afgelast. Op Oudjaarsnacht hebben mijn dochter Julia en ik besloten dan maar een ongeorganiseerde duik te nemen. De Unox muts hadden we nog van de voorgaande jaren. Heel eerlijk gezegd dacht ik dat er nog wel meer ‘diehards’ zouden zijn, die zich ook zonder officieel evenement niet zouden laten weerhouden van een frisse duik. Nou, daar stonden wij om half twee moederziel alleen in ons badpak tussen allemaal welgemutste in regenkleding gehulde hondenuitlaters en wandelaars! Even een moment van gene (excuus, kan de circonflex niet vinden), maar vooruit we zijn er nu toch, dus met een aanloop het water in. Het was letterlijk en figuurlijk (weer) adembenemend!

Ik schrijf dit niet omdat ik perse in badpak met Unox muts in de krant wil (heel eerlijk, dat zal de oplage bepaald geen goed doen, haha), maar omdat ik verbaasd was over het feit dat er vorig jaar maar liefst 150 a 200 deelnemers waren die tegen betaling van 5 euro wel een duik wilden nemen en dit jaar kennelijk niemand de gratis sprong durfde of wilde wagen.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik hoop dat de officiële Kralingse Nieuwjaarsduik volgend jaar wel weer doorgaat. Ik heb geen idee wat de kosten zijn die aan het evenement zijn verbonden, maar mij dunkt dat we dat in Kralingen hoe dan ook best kunnen opbrengen. Daarnaast: we laten ons toch niet door Nesselande aftroeven en Scheveningen is toch echt een brug te ver!

Ik wil mij hier volgend jaar wel voor hard maken. Sponsoring Unox (soep en mutsen), Beach House (lunch en verkleed mogelijkheid, gluhwein/chocolademelk arrangement), lokale ondernemers? Zou niet te moeilijk moeten zijn!

Groet, Elies


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.