Te voet (met rollator), in de rolstoel of met de scootmobiel kunnen 65-plussers, woonachtig in Kralingen of Crooswijk, meedoen aan de Rolstoel- en wandeldagen. Deze zomer organiseert de Vrijwilligerswinkel er drie. Op woensdag 26 juli (start De Nieuwe Branding), woensdag 23 augustus (start De Venhoeve en woensdag 20 september (startpunt nader te bepalen). Men vertrekt steeds om 14.00 uur en om 18.00 uur kan iedereen weer naar huis. Dat wel pas na een afsluitend diner. Deelname kost € 5,- per persoon, inclusief diner. Kosten huur rolstoel op aanvraag. Wilt u meerollen? Bel dan met de Vrijwilligerswinkel: 010-4414050 of mail: info@vrijwilligerswinkel.nl. Vrijwilligers die willen duwen kunnen zich ook zo aanmelden.

Hoe het 26 juli ging, is hier te zien: desteronline.nl/rolstoel-en-wandeldag-vrijwilligerswinkel. 23 augustus werd het volkstuinencomplex van De Venhoeve niet verlaten. Dat is zeer uitgestrekt en er is veel te zien. 198 tuinen mét huisjes, elk plm. 250 m2 en 14 zgn. nutstuinen (moestuinen) met alleen een schuurtje voor tuingereedschap. Inderdaad, de Venhoeve is een van de volkstuincomplexen die plaats moeten maken voor woningen in de ‘Oostflank’. Zie: desteronline.nl/volkstuin-venhoeve-moet-over-10-jaar-weg-voor-woningbouw. Maar de tuinders geven de moed niet op. Een aantal inmiddels oude bekenden nam deel: Nico Uittenbogaard, Ella van Starrenburg, Stella Rofina, Richard Rooijers. Als vrijwilligers liepen mee Maggy Muntslag, Brigitte Kruik, Els Bothof, Marjan (?), Henk Goedhart en Lenie Goudswaard. Zij werkte in bekende Rotterdamse horecagelegenheden, zoals Café Stobbe en Café Timmer. Namens de Vrijwilligerswinkel waren Miriam van der Hoeven en Lizanna Janssen van de partij. Onderweg werd kennisgemaakt met ‘meneer Nelson’, de gans die denkt dat hij de baas is op De Venhoeve en Pim Koekebakker (wit hoedje) die in september 96 jaar wordt. Jilles lag languit in de zon en wuifde naar de stoet. Mari Hoek (in het wit, korte broek) wees de weg, namens De Venhoeve. Hij noemt zichzelf een echte Crooswijker, al woont hij daar niet meer.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Niet alle deelnemers zijn genoemd. Er zijn er die ‘zelfstandig’ in een scootmobiel meedoen. Ook zijn alle vrijwilligers niet vermeld. De volgende keer wordt dat goedgemaakt.

Na afloop van de interessante wandeling, in de stralende zon, werd er heerlijke patat met kroket of kaassoufflé en een drankje geserveerd door De Venhoeve, met een heerlijke advokaat met slagroom toe. Daarna werden alle deelnemers met Trevvel netjes thuisgebracht.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.