Benefiet BBQ Boathouse brengt € 11.500 voor nieuw Familiehuis

Een zomerse benefiet BBQ in The Boathouse aan de Kralingse Plas heeft woensdag 24 augustus jl. elfduizend vijfhonderd euro opgebracht voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Het geld wordt besteed aan de realisatie van een nieuw en groter Familiehuis dat na 2018 dichtbij de centrumlocatie van het Erasmus MC zal komen.

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt al 25 jaar logeergelegenheid aan familie van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. Naast een kleine betaalde staf is het huis dankzij inzet van meer dan 50 vrijwilligers 365 dagen per jaar open.

Verhuizing is noodzakelijk omdat vanaf 2018 alle kankerpatiënten op de centrumlocatie van het Erasmus MC behandeld zullen worden. Voor het nieuw te realiseren Familiehuis is nog een bedrag nodig van € 2,5 miljoen; om dit geld in te zamelen is onder de titel ‘Niet zonder jou’ een fondsenwervende actiesite in de lucht.

We willen dit geld bijeen brengen samen met velen in de regio, die begrijpen hoe belangrijk het is om bij elkaar te zijn in een moeilijke periode van ziekte en behandeling’ zei voorzitter Tammo Beishuizen bij het 25-jarig jubileum in april dit jaar. Mensen die een actie willen opzetten en zo willen meebouwen kunnen zich melden op de site www.nietzonderjou.nl.

Benefiet BBQ Boathouse, Foto: ZW010

Benefiet BBQ Boathouse, Foto: ZW010

Familiehuis Daniel den Hoed is een stichting die geen financiële ondersteuning ontvangt vanuit ziekenhuis of overheden en afhankelijk is van giften om het verblijf voor gasten betaalbaar te houden. Het Huis wordt gerund door een kleine betaalde staf en ruim 50 vrijwilligers die zorgen dat het Familiehuis 365 dagen per jaar open is voor familieleden van kankerpatiënten die dat zo hard nodig hebben. In de campagne ‘Niet zonder jou’ wordt vooral een appèl gedaan op particulieren, bedrijven en verenigingen om financieel bij te dragen aan het nieuwe huis waar familie en kankerpatiënten dichtbij elkaar kunnen blijven in een emotioneel zware periode van ziekte en behandeling.

Foto’s: ZW010

Klik hier om alle foto’s te bekijken: facebook.com/FamiliehuisDanielDenHoed

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]