Rotterdam – Voor de dubbele (poging) ontvoering in Crooswijk begin april zijn deze week twee verdachten aangehouden. Donderdagochtend werd een 27-jarige Rotterdammer aangehouden, dinsdagochtend al een 26-jarige Rotterdammer.

In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april in de Rotterdamse wijk Crooswijk zette een vriend de twee neven van 22 en 24 jaar na een avondje stappen met een auto af. De neven gingen elk naar een ander adres. De ene neef logeerde in een woning op de Schapendreef, de andere op het Ooienpad.

Poging ontvoering Ooienpad
In de woning aan het Ooienpad stond één van de neven in de portiek toen twee mannen in politie-uniform met gericht vuurwapen op hem af kwamen. De nepagenten droegen bivakmutsen en probeerden hem te overmeesteren. Er ontstond een worsteling waarbij één van de daders door een ruit in de portiek werd geduwd. De daders vluchtten weg in de richting van een donker busje en reden weg in de richting van de Schapendreef.

Ontvoering Schapendreef
Tegelijkertijd kwam het andere slachtoffer de woning aan de Schapendreef binnen waar hij werd opgewacht door twee donker geklede, gemaskerde mannen die hem bedreigden met vuurwapens. Het slachtoffer werd door de mannen mishandeld en geboeid en mee naar buiten genomen. Vlak voordat de daders hem de vluchtauto in wilden trekken, werd het slachtoffer bevrijd door gealarmeerde agenten. Op het plaats delict blijven een gestolen auto en een automatisch vuurwapen achter.

Onderzoek
De politie startte een groot onderzoek met als aanknopingspunten de gestolen auto, het wapen en achtergebleven sporen. Ook de hulp van het publiek werd ingeroepen via buurtonderzoek, de opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en social media. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de aangehouden verdachten. De 26-jarige Rotterdammer is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn hechtenis is verlengd.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]