Woensdag 6 april om 2.00 uur ’s morgens vinden er in Rotterdam-Crooswijk twee pogingen tot ontvoering plaats. Twee neven die samen worden afgezet door een vriend gaan elk naar een andere woning waar zij allebei worden overmeesterd door gewapende mannen. Door tussenkomst van de politie lukt het de ontvoerders niet de mannen mee te nemen. Dinsdag 5 juli is een reconstructie te zien in Opsporing Verzocht.

Omschrijving
Woensdag 6 april vonden er in de vroege ochtend twee pogingen tot ontvoering plaats in uw buurt. Eén op de Schapendreef en tegelijkertijd één op het Ooienpad. De politie vermoedt dat deze twee zaken, waarbij de ontvoerders van één van de pogingen zich hadden verkleed als politieagent, met elkaar te maken hebben. Inmiddels is een groot onderzoek opgestart en is de politie op zoek naar getuigen. Daarom besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdag 5 juli aandacht aan deze zaak. Donderdag 30 juni worden hiervoor op het Ooienpad, de Schapendreef en in de omgeving televisie-opnames gemaakt.

De zaak
In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april, omstreeks 2.00 uur ’s nachts werden beide slachtoffers met de auto afgezet door een vriend. Het ene slachtoffer ging naar de woning aan de Schapendreef en de ander naar een woning aan het Ooienpad.

Schapendreef
Toen het slachtoffer de woning aan de Schapendreef binnen kwam, werd hij opgewacht door twee gemaskerde, in het donker geklede mannen die hem bedreigden met vuurwapens. Het slachtoffer werd door de mannen mishandeld en geboeid en mee naar buiten genomen.

Ooienpad
Tegelijkertijd stond het andere slachtoffer in de portiek aan het Ooienpad toen twee mannen in politieuniform met gericht vuurwapen op hem af kwamen. De nepagenten droegen bivakmutsen en probeerden hem te overmeesteren. Er ontstond een worsteling waarbij één van de daders door een ruit in de portiek werd geduwd. De daders vluchten weg in de richting van een donker busje en reden weg in de richting van de Schapendreef.

Poging verijdeld door politie
Getuigen hoorden gegil vanaf het Ooienpad en alarmeerden de politie. Op weg naar deze melding zagen agenten op de Schapendreef drie vechtende mannen met bivakmutsen. De aanrijdende politiemensen gingen hier op af, waarop twee mannen weg renden en zij de derde man richting de agenten duwden. Dit bleek het geboeide slachtoffer van de poging ontvoering van de Schapendreef.

Zwarte BMW
Eén van de agenten zette de achtervolging in maar trof de wegrennende mannen niet meer aan. Wel werd een geladen vuurwapen gevonden en lieten de daders een zwarte BMW achter met de valse kentekenplaten 77-RZZ-9. Deze bleek in de nacht van 5 op 6 maart gestolen te zijn op de Klaverstraat in Rotterdam-Zuid en was op dat moment voorzien van het kenteken 4-S

Vragen
Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen:

  • Heeft u woensdag 6 april in de omgeving van het Ooienpad en de Schapendreef de daders weg zien rennen of iets anders verdachts gezien?
  • Heeft u de zwarte BMW met één van de genoemde kentekens gezien tussen 6 maart en 6 april?
  • Heeft u andere verdachte zaken waargenomen die voor het onderzoek interessant kunnen zijn?PT-63.

Heeft u deze nacht iets bijzonders gezien? Of heeft andere informatie die helpt in het onderzoek? Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of als u anoniem wilt blijven 0800-7000 of kijk op Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]