Eeuwfeest Botanische Tuin Kralingen 1913-2013. Dit jaar bestaat de Botanische Tuin honderd jaar en dat wordt met tal van activiteiten gevierd. De feestelijke opening van het lustrumjaar vindt plaats op zondag 12 mei om 12.00 uur met de opening van een tentoonstelling over de geschiedenis van de tuin.

botanische tuin 03Om 14.30 uur wordt het eerste deel van twee verkorte uitvoeringen van Le Sacre du Printemps van Strawinsky door Dansgroep Haarlem opgevoerd, waarna in de pauze een toelichting gegeven zal worden op het ballet door de leider van de dansgroep, Maya Haela; daarna volgt het tweede deel.

Er zijn tal van feestelijke activiteiten voor groot en klein: voor de kinderen is er een workshop Moederdagcadeautjes maken met papierkunstenares Marieke de Hoop, er staan diverse kraampjes opgesteld o.a. een met gierzwaluwkasten. En er is een tentoonstelling over de geschiedenis van de kamerplant. De dag wordt opgeluisterd met livemuziek voor gitaar en fluit en er worden drankjes en hapjes geserveerd. Kortom, een fantastisch Moederdag uitje! Het feest eindigt ‘s middags om 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Botanische Tuin Kralingen
Cederstraat 5, Kralingen.

www.botanischetuinkralingen.nl

botanische tuin 02