Agenten van de politie in Rotterdam hebben op 15 februari rond 19.10 uur zich genoodzaakt gevoeld om te schieten bij de aanhouding van een verdachte, waarbij deze in zijn voet werd geraakt. Ook een agent raakte lichtgewond, niet door het schieten.

Het schietincident gebeurde op een schoolplein aan de Blaauwstraat/hoek Kromhoutstraat in Rotterdam. In het gebouw, waar een middelbare school is gehuisvest, waren op dat moment alleen enkele schoonmakers aan het werk. Er waren geen leerlingen of docenten aanwezig.

Beroving
De aanhouding volgde na een beroving op de De Klerkstraat in Rotterdam om 18 uur, waarna de dader(s) in een auto wegreden. Bij de beroving was mogelijk een vuurwapen gezien. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. De bewuste auto werd later door agenten gezien en een achtervolging was een feit.

Meerdere schoten
In de (doodlopende) Blaauwstraat  stopte de auto en stapte de inzittende bij het schoolplein uit. Agenten voelden zich genoodzaakt meerdere schoten te lossen.  De verdachte kon snel worden aangehouden. Voor hem is medische hulp ingeschakeld.
De politie onderzoekt de beroving. Het onderzoek naar het schieten ligt in handen van de Rijksrecherche.

Via: politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.