New Orleans kruipt onder je huid. Dat ondervond singer-songwriter Myriam West toen ze in Amerika’s nummer één muziekstad verbleef. Ze vond er de jazz, de blues, de swamps en de zon. Inspiratie te over voor een gloednieuw album, dat in het najaar van 2013 zal verschijnen, vol luisterliedjes waarin de jazzstad pur sang nooit ver weg is. 

Myriam ging al jong pianospelen en zingen. Nina Simone, Tom Waits en Aretha Franklin, dat waren haar helden. In 2004 schreef ze, met haar eerste eigen nummer, de nationale Kunstbende op haar naam. Dit nummer ‘The Gods Must Be Crazy’ leverde haar ook meteen een contract op bij Universal Music, en werd als titelsong uitverkoren voor de film ‘Ik Omhels Je Met 1000 armen’. Dat succes bracht haar een hoop live radio optredens in de ochtendshows van Rob Stenders en Giel Beelen en in Tros Muziek café. Dat jaar nam Myriam ook deel aan de eerste ‘Euro Video Grand Prix’ in Albanië.

Myriam besloot helemaal voor de muziek te kiezen. Ze vertrok voor een half jaar naar de plek waar de jazz en de blues zijn geboren. Daar werd ze al snel opgenomen in de muziekscene, en stond ze met jazzlegende Ellis Marsalis op het podium. Ze keerde terug naar Nederland, met pijn in het hart en een rugzak vol inspiratie.

Op een zolderkamertje in Amsterdam ving ze haar New Orleans in nieuwe songs. Het album zal in het voorjaar van 2013 verschijnen. Een cd vol luisterliedjes, waarin The Big Easy tot leven komt.

www.myriamwest.com

west poster