De leden van coöperatieve vereniging Utopia in De Esch houden zich bezig met kunst, cultuur en techniek. Voordat in de 80-er jaren de woningbouw op het voormalige DWL (drinkwaterleiding) gebied op gang kwam, hadden zij zich daar al in 1979 gevestigd in de (verlaten) bedrijfsgebouwen (HAL 1 t/m 4), ook in de imposante watertoren. Ze zitten er nog steeds. Bij al die bedrijvigheid hoorde een plek om elkaar te ontmoeten, een café, zogezegd. Walter Vincent behoort tot de pioniers van Utopia. Een aan de watertoren grenzende opslagruimte werd door hem verbouwd tot het sfeervolle Café Tom Tom.

Alleen op donderdag en vrijdag is Café Tom Tom open voor publiek – met vanzelfsprekend ook goede koffie en versgeperste vruchtensappen. De overige dagen kan de ruimte worden gehuurd voor van alles, zoals feestjes. Er is ruimte voor gezelschappen tot 150 personen. Prettige bijkomstigheid een volledig geoutilleerde keuken. Kok Gertjan is daar de baas. Diners en buffetten worden daar bereid.: Als er opeens een smakelijke courgettesoep, lauw warm, met amandelschaafsel wordt geserveerd, zijn de feestvierders aangenaam verrast.

tomtom04
Gertjan, vooraan en Walter Vincent bezig in de keuken

Als iemand zegt “m’n vrouw kan heel lekkere taarten maken”, dan is dat geen probleem om die mee te nemen naar het feest in Tom Tom. Door kok Gertjan wordt desgewenst rekening gehouden met dieet-eisen. Indien nodig worden ‘culinaire specialisten’ ingehuurd. Graag bespreekt Walter Vincent met u uw ‘feest op maat’, tot in detail.

tomtom03

Colette en Kelly
De dames Colette en Kelly doen de bediening en Walter Vincent zelf gaat graag rond met de smakelijk hapjes die door Gertjan zijn bereid. Alles op een zeer ontspannen wijze. Parkeren? Totaal geen probleem. Er is voldoende ruimte en er staan geen betaalautomaten op De Esch.

Muziek, optredens? In Café Tom Tom kan heel veel, zelfs op een eigen podium. Er is een aan de ruimte aangepaste geluidsinstallatie.

tomtom01

Verjaardag
Op zondag 11 januari vierde Mathieu Gianotten (rechts op de foto) zijn 60ste verjaardag in Tom Tom. Zo te zien was zijn hele familie (ca. 80 personen) komen opdagen. Gertjan had weer’s een hoop heerlijke hapjes gemaakt: bitterballen met rundvlees, mango met Parmaham, wrap met zalm, champignons met cranberry paté, mozarella met tomaten en basilicum, kaas, olijfjes, dadels met monchou en walnoot. Behalve de bitterballen, alles zelfgemaakt!

tomtom02

Gertjan kookt
Op donderdagavond 15 januari was Tom Tom geopend voor het publiek en was er gewoontegetrouw gekookt door Gertjan. Het café zat behoorlijk vol voor zijn menu: geroosterde paprika met tomatensoep, boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en sperziebonen op ‘Franse wijze’ (blancheren, uit de pan, uitjes fruiten met knoflook, bonen erbij, afkoken in hetzelfde water), apfelstrudel met vanilleijs en aarbeiencoulis (puree) en een geheim(!) ingrediënt. Wil de Wit (foto: midden) was toe aan een gezellige avond met haar kennissen.

Café Tom Tom
www.cafetomtom.com
Watertorenweg 180
3063 HA Rotterdam (De Esch)
Walter Vincent, 0614-430485
waltervincent@planet.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.