Verkiezingsuitslag nieuwe Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk

mrt 22, 18 Verkiezingsuitslag nieuwe Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk

Na enig speurwerk op rotterdam.nl komen de uitslagen van de verkiezingen voor de Rotterdamse gebiedscommissies op 21 maart jl. tevoorschijn. 8 partijen deden mee: Leefbaar Rotterdam behoudt 3 zetels, de PvdA gaat van 3 naar 2 zetels, GroenLinks gaat van 1 naar 2 zetels, D66 behoudt 2 zetels, de VVD behoudt 3 zetels, het CDA behoudt 1 zetel en nieuwkomer NIDA behaalde 2 zetels. Zo zijn de 15 zetels verdeeld. De SP liet verstek gaan. Daarover werd bericht in De Ster van 13 maart jl. en op De Ster Online en de partij genaamd Beweging Armoedebestrijding kwam kennelijk niet over de kiesdrempel heen.

Daar waar er over de verkiezing voor de Rotterdamse gemeenteraad uitgebreid wordt bericht op de site van de gemeente, is (voorlopig?) de berichtgeving over de gebiedscommissies zeer summier, met de zetelverdeling moeten we het doen. Oh ja, ook nog het opkomstpercentage in Kralingen-Crooswijk krijgen we te zien: 46,12%,. Lang niet iedereen had dus zin in dit feestje van de democratie.

Referendum
In Rotterdam blijkt 61% tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Goed gedaan, Rotterdammers! Het gaat er niet om dat die wet helemaal weg moet, nee hij moet worden verbeterd. De voorstanders, zoals premier Rutte en CDA-er Buma hadden daar zelfs geen oren naar. Nogal ongenuanceerd. ‘Evaluatie over 2 jaar’, daar moeten we genoegen mee nemen.

Trends
Zijn de landelijke trends ook zichtbaar in Kralingen- Crooswijk? Ja, toch wel. De ‘lokale partij’, Leefbaar Rotterdam deed het goed genoeg, de PvdA kreeg wéér een oplawaai, de SP deed niet eens mee (vorige zittingsperiode 2 zetels!), een ‘total collapse’, GroenLinks verdubbelde het aantal zetels, D66 werd gespaard, tegen de landelijke trend in, de VVD handhaafde zich en hetzelfde geldt voor het CDA. En NIDA? Ook een soort van lokale partij, toch? En dus succesvol. De linkse samenwerking voor de gemeenteraadsverkiezing tussen PvdA, GroenLinks, SP en NIDA, flopte, omdat NIDA geen afstand wilde nemen van een tweet (in 2014) over Israel. Ja, dan gaat het over vrijheid van meningsuiting. Heel jammer, naar de mening van De Ster.

Eeuwke Woldring

Oud en nieuw
Op donderdagavond 5 april komende nieuw gekozen en vertrekkende leden van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk bijeen in Galerie Kralingen aan de Gashouderstraat 9. Vanaf 21.00 uur is die bijeenkomst openbaar. U bent van harte welkom!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

2 Reacties

 1. michel /

  “…omdat NIDA geen afstand wilde nemen van een tweet (in 2014) over Israel. Ja, dan gaat het over vrijheid van meningsuiting. Heel jammer, naar de mening van De Ster.

  Dat de Ster het heel jammer vindt, dat mag natuurlijk. Het gebruik van de term ‘vrijheid van meningsuiting (VMU)’ in deze, is echter volledig misplaatst: zoals de uitdrukking hier gebruikt wordt heeft deze betrekking op iemand de mond snoeren. Door een overheid, vaak n.a.v. een aangifte van bijvoorbeeld smaad, laster, belediging of haatzaaien. Daarnaast zijn persvrijheid en bijvoorbeeld het recht te demonstreren (mede) te linken aan art. 7 van de GW, het recht op vrijheid van meningsuiting.

  Dat is bij dit gebeuren echter helemaal niet aan de orde. Hier ventileert een politieke beweging een mening middels een tweet, neemt hier geen afstand van, waarna anderen hier consequenties aan verbinden. Omdat zij het niet met deze mening eens zijn. Heeft werkelijk niets met VMU te maken, laat staan dat die op enigerlei wijze geschonden zou zijn.

  Dat lijsttrekker Nourdin el Ouali bewust anders beweert (maar beter weet) is kwalijk. De blijkbaar niet zo kritische NIDA-aanhang maakt het allemaal niets uit. Maar dat onze lokale pers er nu ook al in meegaat…..

 2. Ik breng in herinnering wat ik vorige week in De Ster schreef: https://www.desteronline.nl/politici-en-de-dood-als-voortzetting-van-het-leven-met-andere-middelen/
  Daar meldde ik dat ik een voorkeursstem zou uitbrengen op “Sinan van Noppen die, als ik hem goed begrijp, ook zoiets gelooft als Aboutaleb en Sies. Hem durf ik nu te vragen aan zijn geloofsgenoot Aboutaleb mijn vraag om meer informatie door te spelen. Ik houd u op de hoogte.”
  Déze week noteer ik dat en waarom en hoe ik vermoedelijk niets hoef te verwachten als reactie. Lees https://www.desteronline.nl/de-muizefluisteraar/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *