Feyenoord clubicoon Ben Wijnstekers ontvangt in Boekhandel Snoek het eerste exemplaar van het boek
Beter dan de beste, Feyenoord seizoen 1979-1980
De presentatie is op vrijdag 26 juni om 15.00 uur.

Beter dan de beste, dat kan toch helemaal niet?
Nee. Nou ja, de landskampioen is natuurlijk de beste, maar een ploeg die daar herhaaldelijk van wint, is beter.
Feyenoord deed dat in 1980. Het won met 3-1 de bekerfinale van de club die dat jaar als eerste in de Eredivisie was geëindigd.
De Rotterdammers veegden in september 1979 diezelfde opponent met 4-0 van de mat, en toonden zich in december 1980 nog een keer de sterkste, toen het 4-2 werd. Drie thuiszeges in zestien maanden.

Uit werd het 1-1.

1980: het jaar van de gewonnen Klassiekers, maar ook van het vertrek van Wim Jansen en zijn trieste afscheidswedstrijd. En dan die asbak en ijsbal nog. Een jaar met de typische hoogte- en dieptepunten die horen bij de mooie club uit Rotterdam-Zuid.

Auteur Gerard Tuk (’s-Gravendeel, 1969) beschrijft het seizoen 1979/’80 en gunt daarbij de lezer een voortdurende blik op die glanzende bokaal.

Ben Wijnstekers (Rotterdam 31 augustus 1955) kan met recht een clubicoon van Feyenoord worden genoemd. Tussen 1976 en 1988 speelde hij maar liefst 419 wedstrijden in het roodwitte shirt, waarvan vele als aanvoerder van het elftal. Wijnstekers maakte onderdeel uit van het succesvolle Feyenoord van 1984, dat het seizoen destijds besloot met het winnen van de dubbel. Als gevolg van zijn indrukwekkende prestaties in De Kuip ontwikkelde de verdediger zich al snel tot international, wat hem het uiteindelijke aantal van 36 interlands in het Nederlands elftal opleverde.

Bijzonder is dat Wijnstekers ver na het besluiten van zijn actieve carrière nog altijd verbonden is aan Feyenoord. Niet alleen is de voormalig aanvoerder gastheer in het stadion op wedstrijddagen, bovendien mag hij zich hoofdtrainer noemen van Feyenoord Soccer Schools. Voor de deelnemende kinderen is het een bijzondere eer om training te krijgen van de succesvolle oud-speler van Feyenoord, die met zijn rijke voetbalervaring de uitgelezen persoon is om hen van alles bij te brengen op het gebied van inzicht en techniek.

Boekhandel Snoek
Meent 126
3011 JS Rotterdam
010 – 413 96 66
www.facebook.com/boekhandel.snoek
info@boekhandelsnoek.nl
www.boekhandelsnoek.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.