Sereen Uitvaartbegeleiding staat ook in deze tijden klaar om nabestaanden te begeleiden bij het afscheid van een dierbare.

Daarbij houden wij rekening met de extra voorzorgsmaatregelen die het RIVM heeft opgesteld, en met de maatregelen die in de uitvaartbranche zijn genomen. Wij vinden dit alles zeer spijtig. Maar we kijken ook naar wat wel kan! Naar hoe we, met elkaar, toch een mooi afscheid kunnen realiseren binnen de beperkte mogelijkheden.

Opbaren thuis behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Met social distancing is een thuisopbaring wel een andere ervaring geworden. Het is vreemd om elkaar niet te omhelzen. Het is wennen om op afstand van elkaar te blijven. Toch blijft het afscheid nemen thuis een intieme ervaring. Je bent in kleine kring bij elkaar en kunt elkaar alle aandacht geven.

Tot nu toe is het in de regio Rotterdam nog steeds mogelijk ruim de tijd te nemen voor een afscheid in een crematorium of begraafplaats. Wij adviseren juist nu families de aula langer te reserveren, ook al nemen er maar 30 mensen afscheid. Hierdoor blijft de rust en de aandacht gewaarborgd.

Verder zullen we er alles aan doen om de uitvaart vast te leggen voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn, bijvoorbeeld met fotografie of video. Veel locaties bieden de mogelijkheid tot het online streamen van de afscheidsbijeenkomst, zodat het ook mogelijk is om het afscheid thuis via de computer te volgen. Online condoleances behoren tot de mogelijkheden, maar ook het uitstellen van de herinneringsdienst tot een later moment, om dan alsnog met iedereen samen afscheid te kunnen nemen op de manier die passend is.

Bijzondere omstandigheden, die vragen om creativiteit en goede zorg voor elkaar.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.