Rotterdam – In de nacht van zaterdag op zondag, even na middernacht, zijn op de Zwart Janstraat in Rotterdam twee agenten uitgescholden en mishandeld na een uit de hand gelopen parkeerprobleem.

Twee agenten waren eten aan het halen, toen zij door een 26-jarige Rotterdammer werden aangesproken dat er een onbekende auto op zijn persoonlijke invalidenparkeerplaats stond. Zij liepen met de man mee. Bij de parkeerplek aangekomen, kwamen juist twee mannen aanlopen die bij de auto hoorden. De agenten spraken hen aan en stuurden ze met een waarschuwing weg. Dat was blijkbaar niet voldoende voor de 50-jarige vader van de man, de eigenaar van de plek, die ontstak in een flinke scheldpartij richting de vertrokken mannen én tegen de agenten. Daarbij werden dodelijke ziektes niet geschuwd. De situatie zorgde in korte tijd voor een flinke oploop van zo’n zestig man, die om het incident heen kwam staan en zich met het incident bemoeide. De twee agenten werden zo in het nauw gedreven door die agressieve sfeer, dat ze spoedassistentie verzochten.

Pepperspray
Omdat de 50-jarige man maar bleef schelden hielden ze hem aan. Hij werkte vervolgens redelijk mee. Zijn 26-jarige zoon deed dat niet en gaf één van de twee agenten een knietje in zijn kruis. Met pepperspray werd de verdachte onder controle gebracht en aangehouden. Ondanks de herhaalde verzoeken en vorderingen om afstand te houden en ruimte te maken, bleven omstanders zich fysiek en luidruchtig met de aanhouding bemoeien. Om veilige werkruimte te houden werd een aantal omstanders opzij geduwd. Een buurtbewoner kwam daarbij ten val en raakte lichtgewond. Agenten in burger ontfermden zich over hem. De vader kreeg een boete voor belediging. De zoon krijgt bij een TOM-zitting een strafvoorstel van de officier van Justitie omdat hij zich ook voor de mishandeling moet verantwoorden.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]