Wat fijn! Nu al 14 mensen die ons helpen. Doet u mee?

Vanaf 1 januari doet Stichting SuperActief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn. In 2017 hebben we al 18 ouderen gesteund, maar dit jaar willen we 30 tot 50 ouderen helpen. En we zijn al goed op weg.

Mazesteyn
We zijn begonnen met de huisbezoeken 75+. Dit doen we in De Esch om DOCK (maatschappelijk werk) te helpen en ouderen in De Esch te ontmoeten. Afgelopen week zijn we gestart in serviceflat Mazesteyn. De koffie met wat lekkers stond klaar en de wijksteunvrienden hebben met veel mensen gesproken. Bij de mensen die we misten hebben we aangebeld.

Rotterdamse aanpak
Er ontstonden prachtige gesprekken. Het is mooi om te zien dat iemand van 96 jaar nog niemand nodig heeft. En een ander geeft aan wel wat meer gezelschap te willen hebben. De Rotterdamse aanpak zorgt ervoor dat die gesprekken plaatsvinden (als men dat wil). Wij zijn er om hen, als dat nodig is, te helpen aan de juiste match of hulpverlener. Wij organiseren Wijksteun wanneer er meer sociale contacten gewenst zijn.

Een paar uur tijd?
Om nog meer ouderen wijksteun te kunnen bieden, zijn we op zoek naar meer mensen die ons willen helpen. Heeft u 2 uur in de week tijd om te ondersteunen? Laat het dan weten (meer mag uiteraard ook). Dit jaar zoeken we 20-25 wijksteunvrienden en we hebben al 14 geweldige mensen gevonden. Dus we zijn nog op zoek naar 6 – 11 personen die ook een handje willen helpen. Bent u dat? Kunt u niet iedere week, maar 1 keer per 2 weken of eenmalig ondersteunen? Laat dat dan ook weten. We gaan graag met iedereen in gesprek en we kijken altijd naar de mogelijkheden!

Belangrijk is wel om te weten dat een V.O.G. vereist is. De kosten van de V.O.G. vergoeden wij uiteraard.

 

Contact: Stichting Super-Actief;  Anita Kornman 06-11886979 en/of Clara van Vliet 06-54362001 website: super-actief.nl | facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.