Rotterdam – De 20-jarige Rotterdammer die maandag 6 april werd beschoten op de Bergselaan is op 15 april zelf aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het bewuste schietincident.

Buurtbewoners belden maandagavond 6 april rond 21.15 uur de politie nadat ze schoten hoorden. Op de Bergselaan vonden politieagenten een man die bleek te zijn neergeschoten. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Een aantal kogels raakte woningen in de omgeving.

Onderzoek
De politie is sinds 6 april met een team van in totaal 20 mensen met het onderzoek bezig. Rechercheurs hebben met diverse getuigen gesproken, hebben beelden veilig gesteld en er is technisch onderzoek op en rond de plaats delict gedaan. Het onderzoek wees uit dat het 20-jarige slachtoffer mogelijk zelf een rol speelde in het schietincident. Hij is daarom op 15 april aangehouden, nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten.

Bureau Rijnmond
Op donderdag 16 april zal het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond aandacht aan dit schietincident besteden. Bureau Rijnmond is om 17.25 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.

Heeft u informatie?
De politie zoekt nog altijd naar getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of weet u meer over de achtergronden van dit schietincident? Bel onderzoeksteam Bergselaan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of mail naar tgobergselaan@politie.nl. Als u anoniem wilt blijven, belt u naar M. 0800-7000.

Politie.nl