De muurschildering bij de kinderspeelplaats op de hoek van de Oostzeedijk Beneden en de Aegidiusstraat bleek onherstelbaar beschadigd. Omwonenden dienden een bewonersinitiatief in bij de Wijkraad Kralingen om de muurschildering te laten restaureren door Kralingse kunstenaar Vera Harmsen. Dat werd toegewezen. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam betaalde mee. De oorspronkelijke muurschildering werd in 2005 gemaakt door Kralingse kunstenaar Willem van Hest. Het elektriciteitshuisje wat zich daar ook bevind werd toen beschilderd door Vera Harmsen. Beide schilderingen zijn nu overgeschilderd door Vera Harmsen.

Woensdag 6 juli werden de schilderingen feestelijk gepresenteerd. Lid van de Wijkraad Kralingen Eveline Been stak een korte feestrede af. Alle aanwezigen kregen vervolgens een handjevol rijst dat gezamenlijk en gelijktijdig, 1-2-3, in de lucht werd gegooid. Confetti zou maar rommel geven en de duiven pikten de rijst bliksemsnel op.

Vera Harmsen betrok de omwonenden en in het bijzonder de plaatselijke kinderen bij het ontwerp en het schilderen. Zo moesten er een haas, een leeuwenkop en een puttertje (vogel) op de muur verschijnen. De kinderen werden deels afgebeeld binnen hun eigen silhouet. Ook de nabije winkeliers zijn vertegenwoordigd op de nieuwe muurschildering met voor hen kenmerkende voorwerpen, zoals gordijnen. Die zijn volgens Vera zeer toepasselijk omdat het kunstwerk ‘Bij de buren’ heet en je als het ware door de opengeschoven gordijnen ‘naar binnen’ kijkt.

 

Er was nog geld over voor de kleurige aanplant in de boomspiegel van de boom op de kinderspeelplaats. Vera Harmsen liet op verzoek haar groene vingers zien.  Wat Vera Harmsen nog meer doet? Kijk op:  veraharmsen-kunst-op-locatie.jouwweb.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.