Juf van groep 6 van de Koningin Wilhelmina School in Crooswijk Liesbeth Ausems schoot onlangs de verslaggever van De Ster aan. Of die interesse had om naar de ‘afscheidsmusical’ van haar school te komen kijken? Maandag 4 juli, om 18.00 uur. Natuurlijk!

In de gymzaal speelde het spektakel zich af. Dramatisch om te beginnen was, dat de meester van groep 8 (de kinderen die de school verlieten), Arie Hoffman het weekend daarvoor corona had opgelopen. Geen ernstige ziekteverschijnselen maar aanwezig zijn bij het afscheid van zijn kinderen ging helemaal niet. Maar hij kon digitaal meekijken en met behulp van een smartphone en een microfoon de aanwezigen toespreken.Gymleraar Rob de Vlaming bleek handig met de techniek. De meester was doorlopend zichtbaar op de laptop die door het hoofd van de school Sibel Taslicukur werd meegedragen. Dit was niet het afscheid dat Arie hoffman zich had voorgesteld, temeer daar hij na 33 jaar (!) afscheid nam van de Koningin Wilhelemina School. Hij wil het laatste deel van zijn loopbaan meemaken op een andere school.

 

De musical heette ‘Soap in de soep’ en bleek uitstekend ingestudeerd door de leerlingen. Juf Petra Westerink had het er bij de kinderen ingestampt. Het verhaal in het zeer kort: met de soap, op tv, gaat het niet goed. De reclame-inkomsten lopen terug. Dan: ‘Kop soep over de regietafel, we hebben kortsluiting’. Na wat vijven en zessen is de soap opeens live te zien. En laat dat nou een groot succes zijn! Citaatje: ‘in klimtoestel geklommen, tussen blèrende kinderen met snotneuzen’.  Hoofdrolspeler Kenzi deed het prima en werd in het verhaal commercieel ingepakt. Ouders en verzorgers klapten enthousiast.  Arie Hoffman nam van elk van zijn leerlingen persoonlijk, zij het digitaal, afscheid. “Bedankt dat ik je meester mocht zijn en veel succes op je nieuwe school”. Dat in een aantal variaties en: “Buitenspelen was je favoriete vak” en “Je lijkt op een Duracell konijntje”. Zo werd elk van leelingen  een een persoonlijke wijze toegesproken. Meester Arie sloot af met een zelfgemaakte rap of wat daarvoor moet doorgaan. Rijmen deed het hier en daar wel. Laatste regel: “Vergeet niet dat ik jullie in mijn hart bewaar.”

Zie: koninginwilhelmina.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.