Door: Amel Bali

KRALINGEN – 15 jaar lang was de Arentschool bezig met plannen voor de nieuwbouw. Die zijn er nu! Het duurt echter nog wel even voor het nieuwe schoolgebouw aan de Jaffahof er zal staan. De school is momenteel in de voorbereidingsfase. De groepen 4 t/m 8 vertrekken alvast en starten na de kerstvakantie in het tijdelijke onderkomen aan de IJsclubstraat. Tijdens de gebiedscommissievergadering van 21 november in Hoppesteyn werd ingegaan op de voorbereidingen en planning van het nieuwbouwproces.

Voorbereidingen verhuizing

De Arentschool is nu druk bezig met de tijdelijke verhuizing. Na de kerstvakantie gaan de groepen 4 t/m 8 naar het schoolgebouw aan de IJsclubstraat. De groepem 1 t/m 3 blijven voorlopig aan de Jaffahof. De kinderen van de Arentschool hebben twee extra dagen vakantie; voor hen start het lesprogramma weer vanaf woensdag 8 januari in de nieuwe situatie. Momenteel wordt er aan de IJsclubstraat hard gewerkt aan de veiligheid in het gebouw, het realiseren van de digitale infrastructuur en het opstellen van de roosters voor de directie, interne begeleiders en docenten.

IJsclubstraat
Voor sommige ouders betekent dit dat hun kinderen naar twee verschillende locaties zullen gaan. Commissielid Mehmet Öztürk vraagt zich af of de school hier rekening mee heeft gehouden. Volgens de woordvoerder van Kind en Onderwijs Rotterdam (koepel) Coen Kalkhoven is dit zeker het geval. Namelijk door de aanvang en en het einde van de schooldag op de twee locaties een kwartier te laten verschillen, zodat ouders genoeg tijd zullen hebben om hun kinderen naar de verschillende locaties te brengen. Door de school is ook nagedacht over de veiligheid voor de kinderen rondom de locatie aan de IJsclubstraat. Zo zijn er voor dat gebouw brede stoepen en de kinderen kunnen vóór schooltijd al het schoolplein op, waar ze kunnen wachten. Vanuit de school wordt aan de ouders geadviseerd om lopend of met de fiets naar school te komen. Op deze manier wil de school parkeeroverlast en daarmee samenhangende verkeersonveiligheid voor de kinderen vermijden.

Planning
Een extra ingang van de Arentschool aan het Berkelplein is een lang gekoesterde wens van de school en de gemeente. Om deze ingang te realiseren, is het noodzakelijk om zes bergingen te verplaatsen. Deze grenzen aan het schoolplein. Inmiddels zijn er met Woonstad Rotterdam afspraken gemaakt om deze te verplaatsen. De muur aan het Berkelplein zal worden vervangen door een hek en de binnenplaats wordt opgeknapt. De beoogde ingang zal ook functioneel zijn tijdens  de sloop en de nieuwbouw van de school. De aan- en afvoer van bouwmaterialen zal namelijk via deze doorgang lopen. Zodra er meer bekend is over de planning, zal een inloopbijeenkomst voor omwonenden worden gehouden waar de bewoners zullen worden bijgepraat. De precieze planning voor de nieuwbouw is nog niet bekend. De sloop van het schoolgebouw aan de Jaffahof zou voorin 2021 moeten beginnen.

Assendelftplein
Begin 2021 zullen  de groepen 1 t/m 3 tijdelijk naar het schoolgebouw op het Assendelftplein verhuizen. Dat gebouw dient nog wel binnen en buiten gerenoveerd te worden. De renovatie staat gepland tussen maart en december 2020. Momenteel is het een antikraakpand.

Eind 2021
Begin 2021 zullen de bergingen tussen het schoolplein van de Arentschool en het Berkelplein weggehaald worden. Eind 2021 zal de nieuwe Arentschool worden geopend. Er zullen er nieuwe bergingen komen en de binnenplaats wordt opgeknapt. Alles zal uiteindelijk leiden tot de langverwachte nieuwbouw van de Arentschool.  “Velen van ons hebben een band met de Arentschool. Het gaat om onze kinderen. Ondanks dat de buurtbewoners eventueel last zullen hebben van de sloop- en bouwwerkzaamheden, moeten we het onze kinderen gunnen om in een degelijk pand te zitten”, besluit commissielid Oktay Ünlü.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.