GEZAMENLIJKE ACTIE VAN ZONTA ROTTERDAM A/D MAAS EN ZONTA CLUB ROTTERDAM

Afgelopen zondag 24 november vond de grote tassenverkoop van Zonta in Gebouw De Heuvel, in hartje Rotterdam plaats. De ZonTassenverkoop werd feestelijk geopend door Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal. Ruim 600 bezoekers deden de verkoop van de ruim 1.700 ingezamelde tassen aan. Alle 1.700 tassen, vintage, echt en net-echt, zijn door de Zontaleden gecontroleerd, schoongemaakt en gelabeld. De verkoop heeft ruim € 9.000 opgebracht. Met de opbrengst steunen de Zontians o.a. de Blooming Bakery van stichting Fier in Rotterdam, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

De verkoop was in aanloop naar Orange Day op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Deze dag kleuren wereldwijd iconische gebouwen oranje. In Rotterdam ondersteunt de Gemeente Rotterdam deze dag door de Erasmusbrug en de Hofpleinfontein oranje uit te lichtten. Ook de Euromast kleurde oranje om de boodschap van deze dag te versterken.

Zonta

Zonta Club Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas zijn de twee Rotterdamse clubs van het grote internationale netwerk van Zonta International. Zonta zet zich in voor een wereld waarin vrouwenrechten gelijk zijn aan mensenrechten en doet dit in samenwerking met partners op lokaal, landelijke en internationaal niveau zoals met de Verenigde Naties. Zonta en de VN zijn de drijvende kracht achter Orange Day op 25 november als iconische gebouwen oranje kleuren om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen.

Meer informatie zontainternational.org

Met dank aan L.A.P. Atelier, Blooming Bakery, Schaffenburg Office Furniture, Basalt Revalidatie Delft en Gebouw De Heuvel, Vos Schoenen en Susan Bijl.

Lees ook: tassenverkoop-voor-goed-doel


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.