Het is maandagmiddag extreem druk op de wegen in en rondom Rotterdam. Alleen al op de A15 hebben bestuurders te kampen met bijna drie uur vertraging vanwege de enorme drukte. Doordat ook de Koninginnebrug bij het Noordereiland in storing stond, was de verkeerschaos helemaal compleet.

De grootste drukte is te vinden op de A15, tussen Hoogvliet en knooppunt Vaanplein bij Barendrecht. Daar staat om 16.00 uur maar liefst 12 kilometer file. De extra reistijd loopt daar op tot meer dan 3 uur. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat wordt de drukte niet veroorzaakt door ongelukken, maar door ‘een bizarre drukte’ op de weg.

Eerder op de dag, rond 12:30 uur, vond er wel een ernstig ongeluk plaats op de A15, maar dat was volgens de woordvoerder rond 15.00 uur alweer verholpen.
Ook op de A20 staat het verkeer maandag aan het einde van de middag muurvast. Tussen Gouda en Hoek van Holland staan meerdere files. De extra reistijd varieert daar tussen de 5 en 30 minuten. De ergste drukte was daar te vinden tussen Rotterdam-Crooswijk en Nieuwerkerk aan den IJssel als gevolg van een ongeluk.

Ook drukte in de stad
Binnen de stadsgrenzen blijkt de drukte niet minder. Zo kampte de Koninginnebrug, de verbinding tussen het Noordereiland en de wijk Feijenoord, sinds 15:00 uur met een storing. De slagbomen van de brug gingen daardoor niet meer open. Fietsers en voetgangers konden nog wel over de brug, maar het verkeer moest omrijden. Rond 16:10 uur was de storing verholpen.

Tot slot was er eerder op de dag ook nog drukte bij de Maastunnel nadat die zo’n twintig minuten dicht was in verband met een hoogtemelding. Dat wil zeggen dat er een auto door de tunnel ging die eigenlijk te hoog is. Het verkeer kan inmiddels weer wel door de tunnel.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.