De afgelopen week ontving De Ster onderstaande e-mail van een bewoner van het Noordelijk Niertje in Rotterdam-Kralingen.

Geachte redactie, zojuist zien we de krant binnenvallen. Dat brengt mij tot deze suggestie: als u nog een mooie sfeerfoto wilt, kan dit nog voordat de Leendert Butterstraat bebouwd gaat worden. En naar ik aanneem dit moois voorbij zal zijn. Aan de (nog) onbebouwde kant staat over een grote lengte een bloemenpracht, o.a. veel zonnebloemen. Door de bewoners, denk ik, neergezet.   “Een lust voor het oog”. 

Anders dan door de schrijver gedacht, heeft de gemeente gezorgd voor de bloemenpracht. Naar verluidt op verzoek van bewoners van de Leendert Butterstraat die bang waren voor stuivend zand, vanaf het toekomstige bouwterrein (gelegen tussen de Kralingse Zoom en de Leendert Butterstraat). ‘Het inzaaien was in een wip gebeurd’. Zie voor de bouwplannen: nnkralingen.nl.

Toen de Sterfotograaf zaterdag 26 augustus een kijkje kwam nemen in de Leendert Butterstraat, bleken aldaar woonachtige vader Sander en zoon Joep bereid om plaats te nemen tussen onder meer de forse zonnebloemen.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.